Fotball

Gatt tilbake etter tre år med skademareritt

Joshua Gatt tatt ut i Molde-troppen mot Odd

Nekter å gi opp: Joshua Gatt er endelig tilbake i Molde-troppen søndag, tre år og to måneder etter at skademarerittet startet. BJØRN BRUNVOLL

 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Joshua Gatt (24) har vært nesten sammenhengende skadet de tre siste årene. Nå kan han snart være tilbake på banen igjen for Molde. Lørdag svirret ryktene om at amerikaneren er med i Ole Gunnar Solskjærs tropp mot Odd. Søndag bekrefter angriperen dette på Twitter.

— Etter år med arbeid og uheldige skader er jeg endelig klar til å ta på meg drakta igjen. Jeg er så takknemlig for hver eneste person som har hjulpet meg mot dette øyeblikket, skriver Gatt.

Han takker fysioterapeuten Oliver Schmidtlein , legen Stefan Hinterwimmer, kona Liss, agenten Mario Weger, det amerikanske landslaget og trener Jürgen Klinsmann.

Ødela korsbåndet

Gatt ødela korsbåndet og flere andre bånd i det venstre kneet i hjemmekampen mot Sarpsborg 29. juni 2013. Han ble operert i USA i juli 2013. Etter opptrening røk det samme korsbåndet på nytt under trening på Aker stadion i mars 2014 og kneet gjennomgikk et nytt inngrep i Norge. 22. mai 2015 var Gatt endelig tilbake i eliteserien, men comebacket borte mot Mjøndalen varte bare noen få minutter. Andre komplikasjoner i kneet førte til ny pause og operasjon i Tyskland i september i fjor.

— Jeg kunne ikke vært der jeg er uten all kjærlighet, støtte og hjelp jeg har fått underveis. Til slutt vil jeg takke Molde Fotballklubb som alltid har stått ved min side og gitt meg sjansen gang etter gang. Jeg er så lykkelig og så lettet for at jeg endelig kan si: Jeg er tilbake, skriver Gatt.

Joshua Gatt har kontrakt med Molde ut sesongen 2016.

 1. Les også

  MFK har ikke fylt opp troppen ennå

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Gatt trener med tysk klubb

 2. FOTBALL

  Solskjær: – Ser greit ut for Joshua Gatt

 3. FOTBALL

  Gatt oser av selvtillit

 4. FOTBALL

  Tidligere eliteserieprofil ber om hjelp til sin kreftsyke kone - får støtte fra Dortmund-stjerne

 5. FOTBALL

  Tidligere Molde-spiller er på klubbjakt - igjen

 6. FOTBALL

  Gatt klar for ny klubb