Fotball

Møtet med erkerivalen kan bestemme den nye sjefens skjebne: - England har alt å tape

England møter Skottland til britisk derby fredag. Utfallet kan få noe å si for Englands midlertidige landslagssjef Gareth Southgate (46).

Gareth Southgate er midlertidig landslagssjef for England og favoritt til å fortsette med rollen. Skottland-kampen kan påvirke fremtiden. Foto: NTB SCANPIX

 • Herman Folvik

— De har signalisert langt på vei at han får fortsette, så vidt jeg har skjønt. Det er lettere å vise frem sitt budskap med en seier over Skottland, enn ved å tape. Det er klart det har betydning. Dette er svært. De har fyrt opp dette i England i en måned, sier Øyvind Alsaker, Premier League-kommentator for TV 2. Fredag kveld barker rivalene England og Skottland sammen på Wembley. England er storebror og favoritter. Resultatet kan også spille en rolle for den midlertidige England-trener Southgate sjanser til å få jobben permanent inn mot VM i Russland sommeren 2018. - Har Skottland en sjanse?

-Ja, det er ett sånn type derby. Det er så mye armer og bein, og psykologi. Kvaliteter svinner litt ut. Det blir mer et slagsmål. Det er en gang sånn at England har alt å tape i disse oppgjørene mot andre lag i Storbritannia. De er storebror og det er lett for de andre lagene å mobilisere, svarer Alsaker.

Les også

Svensk opprykkskamp varte til klokken to på natten

Southgate: Hva som skjer med meg er ikke viktig

46-åringen rykket opp fra U21-trenerjobben til å bli midlertidig landslagssjef i slutten av september, etter avsløringene om Sam Allardyces metoder for å gå rundt reglene for overganger. Foreløpig har det endt med fire poeng på de to første kampene for Southgate, som også skal lede England i treningskampen mot Spania til tirsdag.

— Jeg ser ikke på Skottland-kampen som å være eller ikke være for meg. Jeg er ikke en trener som tenker at alt handler om meg. Jeg vil at spillerne skal nyte opplevelsen med meg. Jeg trives veldig godt i rollen, men hva som skjer med meg er ikke viktig. Vi ønsker å vinne denne kampen, uttaler Southgate før kampen ifølge The Sun.

Roberto Mancini, Arsene Wenger, Steve Bruce og Eddie Howe er andre navn som har vært nevnt, men mediene i England ser ut til å ha Southgate i "pole position".

Les også

Discovery tar opp kampen mot NRK på vintersport

Redknapp skeptisk

Harry Redknapp, tidligere manager for Portsmouth, Tottenham og West Ham blant annet, er skeptisk til Southgate. Mens Englands tidligere midtbanestjerne Frank Lampard har uttrykt støtte for å gi jobben til den gamle Middelsbrough-manageren.

— England er tamme og har ingen teft. Det som er viktig nå er å finne en identitet. Hva står egentlig Southgate for? Hvordan vil lagene hans se ut? Det er det jeg vil vite, sier Redknapp til Daily Mirror.

Adam Lallana, som har strålet for Liverpool denne sesongen, mener Southgate er rett man som England-sjef i fremtiden.

— Jeg tror alle mener det, til og med Gareth selv. Vi ser frem til å gjøre jobben for hand og spille bra i de to neste kampene, sa Lallana torsdag formiddag ifølge Reuters.

Les også

Setter ned billettprisene til syv kroner - vil lage heksegryte mot Ødegaard & co

Alsaker: Vet sannelig ikke med England

England har de siste årene skuffet fansen i mesterskap etter mesterskap. Under sommerens EM røyk de ut for lille Island.

— Har du tro på at Southgate kan få til noe stort, Alsaker?

— Jeg vet sannelig ikke med England. Det er vanskelig å se noe vei ut av dette for dem. Det må jeg si. Southgate er helt blank på dette nivået. Han har vært U21-trener og en veldig bra og solid fyr. Men det var Roy Hodgson også, men likevel mistet han helt sin type å spille fotball på. Det er vanskelig å stå i den stormen. Det er så mye ytre press. Det er helt umulig å svare, sier Alsaker og legger til:

— Det jeg kan si er at det er en del bra og ungt i England som kommer opp. Jeg ser ikke noe galt med materiale der, så hvis de klarer å klippe over koket som henger over England i alle sluttspill er det jo håp, men det spørs.

 1. Les også

  Southgate: - Jeg er modig nok til å ta tøffe avgjørelser

 2. Les også

  Redknapp dras inn i fotballskandalen: - Alle spillerne tippet på egne kamper

 3. Les også

  - Rooney beholder kapteinsbindet på landslaget

 4. Les også

  20 år i Arsenal - 10 grunner til Wenger-trøbbel

 5. Les også

  Engasjert Høgmo til pressen: - Leter dere etter det negative, så smitter det over på spillerne

 6. Les også

  Johansen om slutten i Celtic: - Det var en del uvisshet. Det preget meg.

 7. Les også

  Allardyce kan bli utestengt fra all fotball etter skandalen

 8. Les også

  England-jubel i Southgate-debuten

Les mer om

 1. Internasjonal fotball