Fotball

Høgmos anonyme nøkkelspillere

Omar Elabdellaoui og Tom Høgli har ikke vært vant til å stjele oppmerksomheten på landslaget. Per-Mathias Høgmo håper Slovenia-kampen i kveld skal snu opp ned på det.

FÅR MER SENTRAL ROLLE ENN FØR: Omar Elabdellaoui.
  • Eirik Nesset Hjelvik
FÅR MER SENTRAL ROLLE ENN FØR: Tom Høgli.

Helt siden Høgmo tok over landslaget har han vært krystallklar på at backene skal spille en helt sentral rolle i Norges måte å spille fotball på.

Det er som musikk i ørene på Omar Elabdellaoui, som plutselig har blitt en helt sentral spiller på det norske landslaget. 21-åringen starter som høyreback i kveld.

— Drømmerolle

— Det at Per-Mathias vil at vi backene skal være offensive passer meg veldig bra. Jeg har spilt en del kant før, er rask og har mye energi. Så at jeg som back får lov til å være offensiv er jo egentlig en drømmerolle for min del, sier Elabdellaoui.

I sin offensive 2-4-2-2-formasjon ønsker Per-Mathias Høgmo to backer som er helt sentrale når Norge angriper motstanderen.

Tom Høgli - som er venstreback i kveld - er enig med Elabdellaoui om at Høgmos nye stil er alle backers drøm.

— Ja, det er jo absolutt det. Sånn som Per legger det opp, er backene helt sentrale i å lykkes for at vi skal ha gode sjanser. Det er jo et fint ansvar å få, sier Høgli.

- Har Norge gode nok backer til å lykkes i Høgmos plan?

— Ja, det gjenstår jo å se da mot Slovenia. Men jeg håper jo det, sier Høgli.

Han har fått beskjed fra Per-Mathias Høgmo om at han skal være en viktig bidragsyter i stort sett hvert eneste angrep.

— Jeg får se hvor lenge pusten holder. Det blir nok mye løping, men det skal nok gå bra, mener Høgli.

- Bør vinne

Norges nye backduo gleder seg til å representere "Nye Norge" mot Slovenia i kveld. Det blir en kamp Norge angriper med stor optimisme.

— Jeg har sett Slovenia og de har mange gode spillere, men spiller vi opp mot vårt beste, så vinner vi. Så enkelt er det, mener Omar Elabdellaoui.

Han håper "Nye Norge" skal vise TV-seerne hjemme et mer offensivt landslag. Hittil har Norge bare scoret ni mål på ni kamper i VM-kvalifiseringen.

— Du kan godt si at det ikke er nok mål. Nå har vi kanskje lyst å ha ballen litt mer og sende opp backene, så kanskje det kommer litt flere mål i kveld, sier Elabdellaoui.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Slovenia
  3. Herrelandslaget fotball