Dæhli-målgivende reddet Cardiff fra tap mot bunnlag

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff reiste seg etter en elendig første omgang mot Fulham.

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff har fått en brukbar start i Championship.
  • Nicholas Bergh

FULHAM-CARDIFF 1-1

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff hadde en dårlig dag på jobben lørdag, men et øyeblikks magi fra Mats Møller Dæhli bidro sterkt til at waliserne fikk med seg ett poeng fra Fulhams hjemmebane Craven Cottage.

– Mats sto jo bak mye av det vi gjorde framover på banen. Mot slutten fikk han krampe. Mats har utviklet seg veldig de 12-13 siste månedene, også fysisk. Han vil ha ballen uansett hvor trangt det er. Det liker jeg, og derfor gjør det heller ikke noe at han gjør noen feil, sier Solskjær til NTB.

Fulham ledet 1-0 da Dæhli spilte en presis stikker til Kenwyne Jones, før den storvokste spissen utlignet for Cardiff.

Kampen endte også 1-1, men Cardiffs prestasjon i første omgang var noe illevarslende for Solskjær.

Fulham stod med null poeng på fire kamper før møtet med Cardiff, men kjørte kampen fullstendig før pause, og var uheldige som ikke ledet med mer enn ett mål ved pause.

Likevel måtte altså Fulham-manager Felix Magath til slutt ta til takke med ett poeng, kun dager etter at han gikk til frontalangrep mot Brede Hangeland og John Arne Riise etter nordmennenes kritikk mot ham.

Mens Fulham altså nå har ett poeng på fem kamper, er Solskjærs Cardiff oppe i åtte poeng, hvilket betyr at waliserne har god kontakt med tetlagene.

Dyr spiss med målgivende

Fulham startet best, og presset gjestene fra Wales fra starten av. Etter 22 minutter fikk Fulham sin belønning for den gode starten.

Fulham betalte hele 112 millioner kroner for Ross McCormack i sommer, og motstandernes fans har gjort alt de kan for å minne McCormack om prislappen, i hans fem første målløse ligakamper i Fulham-trøyen.

Chris David (i hvitt) prøver å rive seg løs fra en trio av Cardiff-spillere: Matthew Connolly (til venstre), Mats Møller Dæhli (i midten) og Fabio (til høyre).

Han var imidlertid svært delaktig i Fulhams ledermål lørdag, da han svinget inn et godt innlegg, som Tom Hoogland headet i mål.Fulham fortsette å føre kampen etter ledemålet. Ole Gunnar Solskjær måtte konstatere at Cardiff ikke maktet å teste Fulham-keeper Marcus Bettinelli én eneste gang i første omgang.

Scoret på første sjansen

Etter en svært tam Cardiff-omgang, var det åpenbart forbedringspotensiale offensivt. Ole Gunnar Solskjærs lag disponerer en offensiv gnist i Mats Møller Dæhli, og det var nettopp den norske 19-åringen som tok frem tryllestaven da Cardiff endelig skapte en farlighet.

Dæhli fikk ballen utenfor sekstenmeteren, og slo en herlig presis stikker til Cardiffs storvokste spiss Kenwyne Jones.

Cardiff-spissen avsluttet lurt, gjennom beina på Fulham-keeper Bettinelli, og Cardiff hadde utlignet mot spillets gang.

Etter det målet virket det som at pendelen svingte walisernes vei. Solskjærs lag hadde plutselig en betydelig andel av ballbesittelsen og så langt mer truende ut.

Med 10 minutter igjen valgte Ole Gunnar Solskjær å foreta et helnorsk spillerbytte, da Magnus Wolff Eikrem erstattet Dæhli.

Begge lag jaget seieren i sluttminuttene, men de aller største sjansene uteble, og dermed endte det 1-1 mellom de to lagene som holdt til i Premier League forrige sesong.

Vi kunne ha ligget under med to mål ved pause, men alt i alt var dette et rettferdig resultat. Jeg synes vi spilte en meget god 2. omgang, sier Solskjær til NTB.