Fotball

TIL-helten scoret foran mamma og pappa: - Jostein har alltid vært målbevisst

Med foreldrene som hadde kjørt fra Tromsø på tribunen scoret Jostein Gundersen (20) målet som satte spikeren i kista til Bodø/Glimt.

 • Rune Robertsen
  iTromsø

ASPMYRA: Gundersen spilte sin tredje kamp fra start i eliteserien for TIL, og hadde en ekte goalgetteravslutning da han fikk muligheten på stillingen 2-0 på overtid. 3-0-målet fjernet det siste lille håpet Glimt hadde om å få med seg poeng på hjemmebane. Foran et titalls ekstatiske TIL-supportere feiret midtstopperen hemningsløst.

GLEDE: Her står Jostein Gundersen utenfor bortegarderoben på Aspmyra søndag kveld sammen med pappa Bjørn Hilmar Gundersen og mamma Lisbeth Maurstad.

Sist av banen etter å ha takket de samme supporterne beskrev 20-åringen målet sitt slikt umiddelbart etterpå.— Det er den største opplevelsen jeg har hatt på fotballbanen. På delt førsteplass med seier i NNM med Fløya sitt småguttelag da jeg var 14 år, sier Gundersen til iTromsø.

Les også

Spilte til en åtter på børsen

— Ikke tilfeldigheter

Målet var Gundersens andre - og det på bare litt over 300 minutter i eliteserien. Han scoret også mot Haugesund tidligere i juli.

Tromsø-spilleren og Jostein Gundersen (midten) reiser fra Bodø med alle poengene.

— Jeg kan ikke si at det er tilfeldigheter, men jeg har ikke tenkt å la dette bli det siste. Det viktigste er å holde nullen, og scorer jeg i tillegg blir det perfekt. Men jeg har et mål om å score hver gang jeg spiller, sier Gundersen, som beskriver målet slikt:- Det blir slått en ball over fra Magnus og jeg roper. Ballen går via en spiller, og faller ned foran meg. Da tar jeg et touch og skyter. Jeg var ikke sikker på at den gikk inn, men følelsen var deilig jeg så den lå i mål, sier Gundersen til iTromsø.

For prestasjonene gir selvtillit til den unge spilleren som tidligere har spilt for Fløya i Tromsø og Laksevåg i Bergen.

— Jeg hadde nettopp flyttet fra Bergen til Tromsø og var sju år da vi sist vant her i 2003, sier midtstopperen.

— Han er blitt en målgarantist, skyter lagkamerat Runar Espejord inn.

- Målbevisst

30 minutter etter kampslutt hadde Gundersen fått dusjet og kledt på seg. Rett utenfor bortegarderoben på Aspmyra ventet pappa Bjørn Hilmar Gundersen og mamma Lisbeth Maurstad. De hadde kjørt - via Senja og Lofoten - til Bodø for å se sønnen spille. Og fikk mildt sagt valuta for pengene.

— Det er kjempeartig å se han få uttelling. Han satser på fotballen, og jeg synes det er flott både for han og laget at de leverer. Dette var et stort steg bort fra nedrykksstriden, sier pappa Bjørn Hilmar Gundersen til iTromsø.

For følelsen av å se sønnen score - og det mot erkerival Bodø/Glimt på bortebane - er ubetalelig.

— Jostein har bestandig vært målbevist og ivrig for å nå dit han vil, og fortjener dette, sier Lisbeth Maurstad til iTromsø.

— Jostein skal få spise hva han vil i kveld, sier pappa Gundersen med et smil før trioen sammen forlot Aspmyra.

Hyllet unggutta

Trener Bård Flovik tok seg tid til å hylle både Gundersen og de andre ungguttene på TIL. I tillegg til midtstopperen er Runar Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen - også de født i 1996 - sentrale i seieren.

— Dette er utrolig spennende, og det er så morsomt å se hvordan de utmerker seg. Hvis vi tar med Aron Sigurdarson (22) som en unggutt har våre unggutter scoret de sju siste målene våre i eliteserien, sier Flovik til iTromsø.

— Gjør dette det enklere å satse på ungguttene kontra spillere som ikke er egenprodusert?

— Jeg er hentet for å satse på unggutta, og at jeg er flink med dem. Samtidig vet vi at de kan svinge, og vi ser på spillere inn, sier Flovik til iTromsø.

— Det er en veldig stor gevinst å ha unge spennende spillere på gang. De er i utvikling, blir bedre, og blir ikke særlig ofte skadet, sier treneren.

Les også

 1. På det 20. forsøket fikk endeligTIL-supporteren se en borteseier

 2. TIL herjet i Bodø – vant for første gang på 13 år

 3. TIL-helten scoret foran mamma og pappa: - Jostein har alltid vært målbevisst

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien