Fotball

Skiri vender tilbake til AaFK

Amund Skiri vender tilbake til AaFK. 40-åringen er ansatt som toppspillerutvikler i klubben.

RETURNERER: Amund Skiri, Ronny Deila og Vålerenga ble ingen perfekt match. Nå er det klart at Amund Skiri vender tilbake til Sunnmøre og AaFK.
  • Eirik Nesset Hjelvik

Snart fem og et halvt år etter at Skiri takket for seg i AaFK som spiller, er det klart at klubblegenden vender tilbake til AaFK.
I dag ble det klart at Skiri er ansatt som toppspillerutvikler i AaFK.

- For meg er det godt å komme hjem til AaFK. Jobben jeg skal ta tak i er utrolig spennende, der jeg skal gi alt for at flest mulig spillere kan få oppleve det jeg har opplevd som spiller. Jeg har gått løypen selv, og vet hva det går i. Jeg kom til klubben som 18-åring og sluttet som 34-åringen. All den erfaringen, og fem år som fotballtrener skal jeg bygge inn mot toppspillere for AaFK, sier Skiri i en pressemelding.

Stillingen som toppspillerutvikler i AaFK har stått ubesatt siden i vinter. Remi Natvik hadde stillingen i fjor, men han har i år ansvaret for AaFKs juniorlag/AaFK 2.

Ifølge AaFK vil Skiri være en integrert del av både trenerteamet rundt A-laget og G19-laget.

- For oss er broen mellom utviklingsavdelingen og A-laget en kritisk del av utviklingsløpet. De spillerne som er unge i A-stallen og de som banker på døra fra rekruttlaget har et ekstra behov for referanser, veiledning, omsorg, noen som pirker i dem, har et ekstra øye til de og kan hjelpe de inn som etablerte spillere i a-stallen. Derfor er vi ekstremt fornøyde med å få inn Amund Skiri, sier utviklingsleder Øyvind Dalseth i AaFK.

I Amund Skiri får AaFK en populær klubbmann inn. Skiri var en viktig bidragsyter i AaFKs «gullalder» tidlig på 2000-tallet. Han var med på å spille AaFK opp til eliteserien, var en populær kaptein blant supporterne og fikk med seg totalt 480 AaFK-kamper før han la skoene på hylla etter 2012-sesongen.

CUPFINALE-HELT: Amund Skiri vil for alltid bli husket som AaFK-spilleren som avgjorde cupfinalen mot Molde. Her setter han inn det avgjørende straffesparket via stanga.

Utviklet seg i Herd

Etter at Skiri ga seg som AaFK-spiller var han klar på at han skulle satse knallhardt som AaFK-trener.
Skiri ble først spillende trener i Sportsklubben Herd. Det første året gikk alt på skinner og Herd rykket opp med solid margin til 3.-divisjon. Skiri ga seg som spiller foran 2.-divisjonssesongen, men som trener klarte han ikke unngå nedrykk det påfølgende året.

Det samme året skaffet Amund Skiri seg UEFAs A-lisens.

2015 ble en middels sesong i 3. divisjon i Herd, mens 2016 endte i braksuksess og seriemesterskap. Etter sesongen takket Amund Skiri for seg i Herd for å prøve lykken et annet sted.

Nedtur i Vålerenga

Det endte med at han ble en del av trenerteamet til hardtsatsende Ronny Deila og Vålerenga foran 2017-sesongen. Det ble en middels sesong sett med Vålerenga-øyne, og etter sesongslutt gjorde Deila det klart at han ønsket utskiftninger i trenerapparatet.
Det gikk utover Amund Skiri som ble enig med Vålerenga om en sluttavtale.

Les også

Skiri ferdig i Vålerenga - åpen for AaFK-retur

AAFK-HELT: Amund Skiri var en viktig bidragsyter i «gullalderen» til AaFK tidlig på 2000-tallet. Totalt fikk 40-åringen med seg hele 480 kamper i AaFK-drakta.

– For meg personlig er det ikke noe stort nederlag. Jeg vil si at jeg har lært mye gjennom året om hva jeg står for, hva jeg gjør og hva jeg vil være. Så tror jeg Ronny har tenkt på hva han vil ha rundt seg. Jeg lever fint med dette, er offensiv og framoverrettet og vet at jeg kommer til å jobbe med fotball i tida framover, uttalte Amund Skiri til Sunnmørsposten den gang.

Samtidig åpnet han opp for en retur til Sunnmøre og AaFK.

– For meg vil Aalesund alltid være aktuelt. Det vil alltid være spennende å bidra rundt AaFK. Det blir feil av meg å si noe annet, sa Skiri.

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Ronny Deila
  3. Vålerenga Fotball