Fotball

DN: Jim Solbakken hyrer advokat mot TV 2

Fotballagenten Jim Solbakken har engasjert advokat etter at fotballmagasinet Josimar har fått fatt i upublisert TV 2-materiale.

Jim Solbakken på Aker stadion i fjor.
  • Steffen Stenersen

I årets første utgave av fotballtidsskriftet Josimar vier magasinet hele utgaven til overgangssaken.

Saken dreier seg om overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga, hvor Stabæk ble beskyldt for å skjule fire millioner av overgangssummen i en opsjon på Herman Stengel. Dette fordi franske Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for islendingen.

Les også

«Tiden med kriminalitet og maktmisbruk i FIFA er ikke over»

— Helt uforståelig

I artikkelen i Josimar vises det til upublisert TV 2-materiale med Jim Solbakken, hvor Solbakkens forklaring er en annen enn det han forklart under rettsaken i 2013. TV 2 har forklart at de ikke har publisert intervjuene med Solbakken på grunn av at premissene for samtalen ikke var gjort tydelige nok.

Nå har den mye omtalte fotballagenten hyret inn advokat John Christian Elden i saken.

– Det er helt uforståelig det som har skjedd, sier John Christian Elden til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN skal Elden tidligere denne måneden ha sendt et brevt til sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, og bedt om en forklaring på hvordan materialet har endt opp hos fotballtidskriftet.

Les også

FIFA vraket den omstridte sjeiken - Infantino valgt til ny president

— Blir umulig å snakke med ansatte i TV 2

FOTBALLAGENT: Jim Solbakken.

— Det er helt umulig å skjønne at en løselig samtale har havnet i et annet nyhetsmedium. Det stiller spørsmål med sikkerheten i TV 2, ikke minst på et prinsipielt grunnlag. Hvis en kilde skal risikere at en samtale plutselig ender på trykk i et annet medium, blir det jo umulig å snakke med ansatte i TV 2, sier Elden til avisen. - At TV 2 i ettertid omdefinerer to fortrolige kildesamtaler til å være klarlagte intervjusituasjoner, bør være et varsko til alle kilder og aktører som tror de kan føle seg trygge og konfidensielle i en «off the record»-samtale med kanalens journalister. At opptakene deretter havner hos, og trykkes av, en konkurrerende redaksjon, må være av norsk, pressehistorisk karakter, skriver Solbakken i en tekstmelding til DN.

Les også

Agent Jim Solbakken renvaskes av FIFA og NFF

— Oppfatter dette som en klar intervjusituasjon

TV 2s nyhetsredaktør, Jan Ove Årsæther, svarer følgende på vegne av TV 2:

— Vi har i flere saker hatt et redaksjonelt samarbeid med Josimar, der vi har utvekslet informasjon. Et redaksjonelt samarbeid på tvers av redaksjoner er slett ikke uvanlig og er helt uproblematisk, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også

«Mix» blir ambassadør for utenlandsk spillselskap

NRK har tidligere omtalt saken, og skrev i januar at de hadde fått sett et av de to intervjuene som er sitert i Josimar, og at det stemmer overens med hva som står i bladet.

— Jim Solbakken kjente til at TV 2 jobbet med saken, det visste han om i flere uker. Vi oppfatter dette som en klar intervjusituasjon, og ser det som uproblematisk å publisere det, sa Håvard Melnæs i Josimar til NRK den gangen.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund har også tidligere reagert på saken.

Les også

  1. FIFA trenger mer tid på å granske Solbakken

  2. Rådet fra eldstegutten var krystallklart: Du bør slutte som fotballpresident

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Stabæk Fotball