Fotball

SMS startet overgangen

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Starts kjøp av toppspilleren Ygor Maciel Santiago (22) startet med at Svein Mathisen ble gratulert på SMS med ny jobb</p>

mathisen Foto: Fædrelandsvennen

  • Øyvind Brenne

– Det er vi som står bak overgangen, og nå gleder vi oss over at vi har kunnet hjelpe Start, sier Morten Jørgensen, som er Fløy-gründer Terje Marcussens makker og har ansvar for internasjonal kontakt i Fløy.

Sammen driver de selskapet Sportsconnection, som blant annet jobber med tilrettelegging for treningsleirer og turneringer i Brasil. Deres kontakter knyttet i forbindelse med dette, og systematisk jobbing med fotball på kontinentet, viser seg nå å bli gull verdt for Start – etter en ren tilfeldighet.

Gjennom å drive det eneste norske selskapet på Cuba har Morten Jørgensen fått kontakt med øyas fotballmiljø – og via dette fått åpnet dører, inkludert brasilianske, til den latinamerikansk fotballen. Etter å ha hjulpet Fløy til Cuba på treningsleir, reiste 2. divisjonsklubben i fjor til Brasil, hvor nye kontakter ble knyttet.

– Etterpå jobbet vi mot markedet i Brasil for å finne spillere til Fløy. Da fikk vi spillerne på blokka som var for gode for oss, av kaliberet Ygor. Så oppstod tilfeldigheter, sier Jørgensen, og forteller om bakgrunnen for Starts desidert største kjøp i historien med en ramme på 10 millioner kroner.

SMS-hilsen

Samtidig som Jørgensen og Marcussen reiste for å spikre en treningskampsturnering i Brasil med norske elitelag neste vinter, ble Svein Mathisen ansatt som sports— og mediadirektør i Start. Følgende sms-utveksling mellom Terje Marcussen og Matta fant så sted:

Terje: – Gratulerer med jobben.

Svein: – Takk, håper dere trives i Rio, skaffer dere en spiller óg?

Terje: – Ja, det gjør vi.

Dermed var kontakten etablert. Mathisen bekreftet historien til Fædrelandsvennen i går.

– Terje og jeg spøker alltid, så jeg visste ikke hva jeg skulle tro. Men nå ble kontaktet opprettet, og det ballet på seg, sier Matta.

Samarbeid loves

Ifølge Jørgensen ville andre norske klubber fått informasjonen om Ygor hvis denne sms-utvekslingen ikke hadde skjedd. Nå fikk i stedet Start pole position – og bare legesjekken gjenstår før Ygor er Start-spiller til 2011. De åpnede dørene hjelper også Start i jakten på flere brasilianere.

– Vi hadde definitivt ikke fått tak i de rette kontaktene uten Fløys hjelp. Det de gjorde var helt uvurderlig, og vi er veldig takknemlige, sier Starts styreformann Erik Solér, før han legger til at Start også har lagt ned en grundig jobb i samtale med klubb og spillere i Brasil.

– Forventer du gjengjeld fra Start, Jørgensen?

– Jeg har ikke lyst til å svare på det. Gleden over å ha bidratt er nok nå. Men det som har skjedd nå har perspektiver langt utover denne overgangen, sier Jørgensen, som loves godvilje.

– Jeg håper vi kan gi noe tilbake til Fløy i god naboånd, i form av godt samarbeid framover, sier Erik Solér.

Les også

  1. Ny brasse på vei

  2. Ygor-kjøpet hylles av fansen

  3. &ndash; Blir en sensasjon

  4. Brasiliansk stjerne til Start

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga84221411314
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien