Ødegaard: - Vil begynne å score mål

— Skyt, ropte Ullevaal-publikummet. Men Martin Ødegaard spilte ballen til lagkameratene. Det skal det bli slutt på nå.

LILLESTRØM (Aftenposten): Han leverte en god landskamp mot Sverige. Han var en av Norges beste spillere i den målløse treningskampen foran et fullsatt Ullevaal. Dette var Martin Ødegaards 5. landskamp, og 16-åringen blir stadig tryggere og bedre for Norge.

I går kunne han spilt i kjole og hvitt, som den servitøren han tidvis var.

— Jeg har egentlig følt meg trygg og fin hele veien. Men kan hende er jeg tryggere nå. Jeg vet ikke. Men Jeg har troen på meg selv når jeg spiller, sier Ødegaard på landslagshotellet på Lillestrøm.

Trivsel + trygghet = godt spill

Tett fulgt og passet på av mediesjef Svein Graff svarte Ødegaard på spørsmål fra et samlet pressekorps. Og er tryggheten selv der også.

— Jeg trives godt i gjengen, føler meg trygg på de jeg spiller med, så da spiller vi også godt sammen, sier unggutten.

Som mot Sverige viste frem sine ferdigheter som tilrettelegger og playmaker. Men nå skal det bli tyngre skyts fra den venstrebeinte Spania-proffen.

— Jeg vil begynne å score mål også. Så jeg får håpe det kommer etter hvert. Det kan vel hende jeg må bli flinkere til å skyte selv og ikke bare spille ballen til andre, sier han på sitt beskjedne vis.

Glad for jubelen

Det var kun Ødegaard som fikk større jubel da han ble presentert før kampen mot Sverige. Så kom Zlatan, så resten. Det fikk han med seg.

— Det er klart det er utrolig stort for meg å få spille foran det publikummet som er på Ullevaal, sa han og smilte.

Om han får sjansen fra start i fredagens kamp mot Aserbajdsjan er det bare en håndfull leder rundt landslaget som vet.

— Martin behandles på lik linje som alle andre spillere, og han er her fordi han har prestert godt. Og han må også kvalifisere seg for å spilletid på lik linje som alle andre, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Hvordan ser du på kampen mot Aserbajdsjan, Ødegaard?

— Det tror jeg blir en spennende kamp. Det blir forhåpentligvis fullt på Ullevaal med fullt trøkk. Og etter en god treningsuke nå skal vi ta tre poeng i den kampen.

Ville ikke kommentere Zlatan-melding

Han har også fått med seg kommentaren fra Zlatan Ibrahimovic etter kampen på Ullevaal.

Les også

Zlatan: - Ødegaard må løsrive seg fra pappaen

— Han har vel en pappa som styrer det meste. Men først må han vokse og bli en mann. Han må løsrive seg fra pappaen, sa Zlatan med et smil.

— Jeg så det på nettet. Men jeg har ikke noe stort behov for å kommentere det, sa Ødegaard diplomatisk.