Fotball

Zlatan er mer populær enn EM-kvalik

Det blir neppe fullt på Ullevaal i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

TRAKK FOLK: Mot Sverige var det fullt på Ullevaal. Det blir det ikke på fredag.
  • Kjetil Flygind

LILLESTRØM (Aftenposten): Det er til nå solgt rundt 16.000 billetter til fredagens viktige EM-kvalikkamp mot Aserbajdsjan.

Norges Fotballforbund håper å bikke 20.000 på tribunen, men trolig blir det langt fra like mange mennesker som mot Sverige i mandagens naboduell og privatlandskamp. Da var det over 26.000 innenfor portene på Norges landskamparena.

— Det er solgt 16.000 billetter, men vi håper å passere 20.000. Og gjerne krype enda litt oppover. Men om det er blir fullt gjenstår og se, sier landslagets mediesjef Svein Graff til Aftenposten.

Konklusjonen: Zlatan Ibrahimovic selger bedre enn EM-kvalifisering.

— Jeg tror nok Zlatan hadde en stor effekt og tiltrekningskraft på det tallet, ja. Også at det var en naboduell sev om kampen bare var en privatkamp. Men jeg tror veldig mange ble positivt overrasket over at vi hadde fulle tribuner i den kampen, sier Graff.

NFF har før denne kvaliken justert ned sine billettpriser på Ullevaal. For barn koster det for eksempel fra 50 til 300 kroner, langside eller kortside, for å se Norge-Aserbajdsjan.

— Mot Sverige var det mange som kjøpte billett de siste dagene. Så vår oppfordring er å kjøpe billett i god tid. Vi har hatt noen situasjoner hvor folk tror det bare er å møte opp på Ullevaal 15 minutter før kampstart og kjøpe billett. Men da blir det småkaotisk og folk kommer for sent inn på tribunen, sier Graff.

Norge-Aserbajdsjan har avspark fredag kl. 20.45.

Les også

  1. Søderlund og King drillet sammen på topp

  2. FIFA utsetter tildeling av neste VM-sluttspill

  3. - Når Riise-nyheten skal spres på konas blogg, er det bare forvirrende

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Zlatan Ibrahimovic