Fotball

Messi slo til med Barcelona-hat trick nummer 30

Lionel Messi var igjen i toppslag da Barcelona knuste Deportivo La Coruña 4-0 søndag.

Lionel Messi (t.v.) feirer et av sine tre mål med Neymar. Barcelona slo Deportivo La Coruña 4-0.

Deportivo La Coruña — Barcelona 0-4

Argentineren herjet med nedrykkskandidaten og scoret hat trick.

Dermed står Messi med 19 seriemål på like mange kamper denne sesongen, ni bak toppscorer Cristiano Ronaldo fra Barcas erkerival Real Madrid.

Det har i det siste blitt stilt spørsmål om Messis framtid ligger i Barcelona. Formen til superstjernen har vært et stykke unna hans beste, men i de to siste kampene har argentineren virkelig vist at han er på gang igjen.

Enrique: - Ekstremt høyt nivå

Mot Deportivo søndag scoret den lille magikeren sitt tredje hat trick denne sesongen, og utrolig nok hans 30. i karrieren.

Barcelona-trener Luis Enrique er ikke enig i at Messi tidvis har slitt denne sesongen.

– Messi har spilt på et ekstremt høyt nivå hele sesongen. Han har ikke hatt noen formsvikt, men vært i verdensklasse, sa han etter kampen.

Lekker vipp

Det første kom etter elleve minutter. Ivan Rakitic slo et nydelig innlegg, og Messi viste at han er en god hodespiller ved å stange ballen i mål med en kraftfull heading.

Da det var spilt 33 minutter doblet Messi ledelsen, og målet kan ikke beskrives som annet enn lekkert. Messi fikk ballen i feltet, og vippet ballen over Deportivos keeper Fabri.

2-0 sto seg til pause, men etter 62 minutter fullførte Messi hattricket. Nok en gang var Rakitic servitør. Kroaten lurte ballen mellom to motspillere nesten nede ved dødlinjen, og det ga Messi rom til å sette fart mot mål. Etter en rask kroppsfinte fyrte han av med venstrebeinet og plasserte ballen helt nede ved den lengste stolpen.

Ett bak Real Madrid

Med få minutter igjen å spille, ble det 4-0 gjennom et selvmål av Sidnei. Barcelona hadde flere sjanser til å score mål, så seieren kunne vært enda større.

Seieren gjør at Barca fortsatt har heng på serieleder Real Madrid, som slo Getafe 3-0 borte tidligere på dagen.

Real Madrid har 45 poeng, ett mer enn Barcelona, som har én kamp mer spilt. Regjerende mester Atlético Madrid er nummer tre med 41 poeng. (©NTB)

Les også

  1. Cristiano Ronaldo fortsatte scoringsshowet

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Deportivo La Coruña