Fotball

Jonevret: - Nå håper jeg det skjer noe snart

Viking har sårt behov for nye spillere, men etter halvannen uke av overgangsvinduet har fortsatt ingenting skjedd.

Kjell Jonevret og Viking henger med i toppen. Treneren skulle gjerne hatt fere spillere i høstsesongen.
 • Mats Slaastad Birkelund

— Vi har nok spillere til å stille et helt lag i alle fall. Det er jo bra det, sier Kjell Jonevret og humrer.

Han og assistenttrener Ian Burchnall har nettopp gjennomført en formasjonstrening ute på Viking stadion. De 11 som trolig starter mot Haugesund på det ene laget. På det andre laget ble fem-seks juniorspillere, én materialforvalter og én keeper brukt for å fylle opp alle de ledige plassene.

Direkte kl. 19: Viking-Haugesund

— Jeg håper virkelig det skjer noe snart. Det er fint med lovende unggutter altså, for all del. Det er veldig bra. Men jeg ønsker ikke at de skal føle at det er deres jobb å løfte nivået på trening, liksom, sier Kjell Jonevret.

- Det har vært snakket om en ny spiss. Men hva er det du egentlig trenger mest?

Viking har blant andre mistet Yann-Erik de Lanlay i sommer.

— Det hadde vært bra med en spiss, og det hadde vært bra med en midtbanespiller. Vi klarer oss mot Haugesund, men vi trenger folk utover høsten for å holde et godt nivå på treningene, sier Jonevret.

Skadet seg i sofaen

Bare 14 A-lagsspillere var med mot Start. Kjell Jonevret har denne uken kunne glede seg over at Joackim Jørgensen er tilbake og med i troppen mot Haugesund i kveld.

Les også

Viking-spiller skadet seg på vei ut av sofaen

Men ikke før den ene er tilbake fra skade, havner en ny mann på skadelisten. Zymer Bytyqi er med kamptroppen til møtet med Haugesund, men det er høyt usikkert om han kan spille.

Da Bytyqi skulle reise seg fra sofaen onsdag kveld, låste ryggen seg. I går trente han først rolig på sykkel, før han overvar resten av økten sammen med Anthony Soares – som er skadet på ubestemt tid på grunn av en hjernerystelse han pådro seg for over én måned siden.

Soares har fortsatt symptomer etter smellen han pådro seg, og er ikke i trening. Han må være kvitt alle symptomer før han kan gå i gang igjen med veldig lett trening. Deretter følger han en trappetrinnsmodell for å komme tilbake, som innebærer mer og mer belastning. Med en gang han kjenner symptomer må han roe ned.

— Jeg tror ikke resten av sesongen ryker, men det er umulig å si. Jeg kan ikke spå det, sier Halvard Øen Grova, fysioterapeut i Viking.

Soares selv er ordknapp om situasjonen. Uansett er det en god stund til amerikaneren kan komme tilbake på banen.

En som derimot er i bedring er Björn Daniel Sverrisson. Han røk leddbåndet etter åtte minutters spill i serieåpningen mot Mjøndalen.

Fra neste uke skal han trene for fullt med laget. Grova (fysioterapeuten) sier han foreløpig forventer at Sverrisson kan spille kamp for andrelaget om tre uker.

Sigurdsson sliter også

Indridi Sigurdsson trente ikke for fullt mandag og tirsdag, og gikk av på siste del av gårsdagens økt for å spare seg til kamp. Islendingen ble stiv i ryggen mot Start.

At Jørgensen er tilbake gir Jonevret større muligheter sentralt på midten. Men «Kjelle» utelukker ikke å fortsette med Makthar Thioune og Vidar Nisja sentralt på midten, etter den gode prestasjonen mot Start.

Om Sigurdsson ikke skulle være kampklar fredag, kan Jørgensen også spille ved siden av Karol Mets i midtforsvaret.

Haugesund hentet denne uken både Sad’eeq Yusuf Ahmat og William Troost-Ekong på lån fra Gent i Belgia. Ifølge Haugesunds Avis blir disse to trolig ikke klare til kveldens kamp.

Overgangsvinduet stenger 18. august.

Trolig Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – Steinthor Thorsteinsson, Vidar Nisja, Makthar Thioune, Samuel Adegbenro – Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson.

Trolig Haugesund (4-4-2): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Vegard Skjerve, David Myrestam – Daniel Bamberg, Søren Christensen, Tor Arne Andreassen, Michael Haukås – Simon Diedhiou og Christian Gytkjær.

Les også

 1. Fotballens spinnville pengegalopp

 2. Hoseth måtte tvinge på seg Aalesund-drakten for å bli vant til fargene

 3. Disse sakene har rystet Sandnes Ulf

 4. Sandnes Ulf-leder: - Vi kan ikke gå ut i media med personalsaker

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK