Fotball

EIK henter gammel kjenning

Sondre Norheim (23) er tilbake i Egersund.

Sondre Norheim spilte for EIK i 2017 og 2018. Nå er han tilbake i klubben.
  • Mats Haugland

Det melder EIK på sitt nettsted.

Forsvarsspilleren spilte for Egersund i 2017 og 2018, og har nå skrevet en kontrakt ut 2020-sesongen med gamleklubben.

– Dette er en fantastisk signering som styrker oss veldig. Sondre kan bekle flere roller i forsvaret og blir en klar forsterkning, sier trener Ojan Bijan til eikfotball.no.

Les også

  1. EIK-leder ut mot NFF – mener 2.-divisjon er glemt

  2. EIK-sjefen frykter at hele sesongen ryker

Norheim i aksjon for Bryne mot Jerv i 1. divisjon i 2016.

23-åringen startet karrieren i Bryne og har nærmere 30 kamper for rødtrøyenes A-lag.

Fra sommeren 2012 til sommeren 2015 var han også innom Vikings ungdomsavdeling, og noterte seg blant annet for flere kamper for klubbens rekruttlag.

Norheim har de siste årene studert og spilt collegefotball i USA, og i fjor viste han seg frem for MLS-klubben New York Red Bulls.

– Jeg har hatt god kommunikasjon med Sondre mens han var i USA og nå som han kom hjem, passet det veldig godt å komme til oss. Han er en spiller som har spilt for oss og for meg før, og jeg vet hvilken trygghet jeg får i han, uttaler EIK-treneren.

Aftenbladet får opplyst at Norheim kan bli hentet tilbake til studier i USA dersom koronasituasjonen tillater det, da han først er ferdig på skole her i desember i år. I så fall vil kontrakten med EIK opphøre.

Det er fortsatt usikkert når 2.-divisjon starter opp. Mandag denne uken justerte EIK på permitteringene. Spillerne er nå tilbake i 25 prosents jobb og kan trene i grupper på 20 med minimum én meters avstand. Kontakt på treningsfeltet er fortsatt ikke lov.

  • LES FLERE SAKER OM SONDRE NORHEIM HER:

Les mer om

  1. Sondre Norheim
  2. Egersunds IK
  3. Bryne FK
  4. Viking FK