Fotball

Grødem gleder seg til å spille for Landro og Sandnes Ulf

Etter en samtale med trener Steffen Landro var det ingen tvil. Magnus Grødem gleder seg til å spille for Sandnes Ulf.

Magnus Rets Grødem i et lykkelig øyeblikk med Vålerenga, her har han scoret mot Tromsø på Intility Arena. Nå håper å plusse flere scoringer for Sandnes Ulf på ØsterHus Arena.
  • Egil Ø. Nærland

– Jeg har sansen for Landro og måten han spiller på. Når jeg attpåtil får sjansen til å bo hjemme for første gang på fire år, tror jeg dette blir perfekt, sier 21-åringen fra Bryne til Aftenbladet.

Magnus Retsius Grødem, eller bare Rets blant venner og kjente, rakk å spille 31 kamper og score seks ganger for Bryne før han signerte for Vålerenga i august 2016.

Etter mye ut og inn under trener Ronnye Deila og to vellykkede utlån til Ull/Kisa, dro han til Vejle BK i fjor sommer og gjorde en feil.

– Treneren trodde jeg var en typisk bakromsving. Det er jeg absolutt ikke, og da treneren fant ut det, var jeg ute fra dag én.

Les også

Nok en Bryne-gutt skal spille for Sandnes Ulf

– Nå har jeg selv snakket med Landro, og han er klar på at han vil ha meg som indreløper, min favorittposisjon, den rollen jeg trives best i.

– Dessuten vil han ha en som spiller med risiko, en som våger å prøve det uventede. Jeg kjenner at det er mye som stemmer og en fin mulighet til å få ny start på karrieren, forklarer Grødem.

Hjem etter fire år ute

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å komme hjem, bo i trygge omgivelser, kjenne trivsel også utenfor banen.

Da 21-åringen skulle flytte på seg denne gangen, var han klar på at han ville bo hjemme eller i alle fall i nærheten av Bryne.

– Sånn sett var det ikke så mange alternativer, for jeg ville spille i eliteserien eller 1. divisjon, og da Sandnes Ulf tok kontakt, gikk det ganske fort, forteller han.

Les også

25 prosent lønnskutt i Sandnes Ulf – spillerne godtar uten å mukke

Etter at Aftenbladet gjorde overgangen kjent søndag, har det kommet enkelte negative meldinger fra Bryne-supportere.

– Det må jeg tåle. Jeg er like mye Bryne-gutt og Bryne-fan som jeg alltid har vært, men akkurat nå trenger jeg å få fart på karrieren på litt høyere nivå.

Spiller mot Viking FK

Grødem pakket flyttelasset i Vejle grytidlig tirsdag morgen, slappet av en natt hos slektninger i Farsund og innfinner seg på ØsterHus Arna onsdag til medisinsk sjekk.

– Der har jeg aldri vært, så å få være med og innvie en ny arena setter en ekstra spiss på dette. Det blir litt kjedelig å gå i gang med ny pre-season når jeg akkurat var klar til å spille kamper (Vejle startet i pinsen), men det blir kjekt å spille mot Viking lørdag, sier Magnus Retsius Grødem.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
  3. Viking FK
  4. Bryne
  5. Eliteserien