Start må søke etter nye kandidater: Disse trenerne er ledige

Start og Jerv hevder sagaen rundt Steinar Pedersen er ferdigskrevet. På det norske trenermarkedet finnes det mange alternativer.

Uwe Rösler, Tom Nordlie og Tor Ole Skullerud er tre kjente trenernavn som står uten trenerjobb i øyeblikket.

Tor Ole Skullerud, Per Joar Hansen, Rune Skarsfjord, Arne Erlandsen, Rikard Norling, Harald Aabrekk, Tom Nordlie, Arne Sandstø, Steinar Nilsen, Uwe Rösler og Trond Sollied er trenere med eliteserieerfaring fra tidligere på CV-en, men som er ledig i øyeblikket. Hvor vidt noen av disse er aktuelle for Start er ikke kjent.

Bård Borgersens kontrakt som hovedtrener for Start går ut ved nyttår. Hans kandidatur for fortsettelse er ikke avskrevet. Fotballekspert i 100% Sport, Lars Tjærnås, vil ikke prate om navn, men er klar på at Start bør finne en trener som kan minne om Steinar Pedersen.

— Har de gjort en god jobb så finner de den som minner mest om Steinar så lenge han var et førstevalg. Det viktigste er at de definerer ekstremt nøye hva de vil ha før de snakker hvem de vil ha. Da blir det naturlig å hente en som har mye av det samme, mener Tjærnås og utdyper:

Tre egenskaper

— Med det mener jeg blant annet at treneren bør ha evne til å bygge både lag og klubb, det vil si bryr seg om helhet i klubb, og er villig til å tenke langsiktig. Han bør være en som er flink på spillerutvikling og spillerlogistikk, og opptatt av begge deler. Han skal være en tydelig leder, forteller Tjærnås.

Tidligere Start-spiller Fredrik Strømstad tar gjerne i mot en overraskelse.

— Jeg håper ikke det blir en trener som går på rundgang i fotball-Norge. Jeg håper Start gjør en grundigere jobb enn det, sier Strømstad.

Trenerjakten ble satt på vent

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal sier at førstevalget Steinar Pedersen er tapt for Start.

— Den saken er avsluttet og det kommer veldig tydelig fram i pressemeldingene fra Jerv. Vi jobber videre med andre kandidater, sier Brandsdal.

Han har sagt at kandidatene nå er stort sett de samme som var aktuelle da Start hadde et møte 31. august noen dager før Mons Ivar Mjelde og Odd Berg trakk seg fra trenergjerninger i Start. Dermed ble trenerjakten satt på vent ut sesongen.

— De kandidatene vi hadde 31. august er fortsatt aktuelle. Lista er ganske lik. Hvem de er har vi ikke noe behov for å kommentere, sa Brandsdal på mandag.

Avskriver ikke Pedersen

Verken Tjærnås eller Strømstad stoler helt på beskjeden om at Pedersen blir i Grimstad.

— Jeg har veldig vanskelig for å se for meg at siste ord er sagt også om Pedersen. Jeg kjenner selvsagt ikke diskusjonen fra innsiden, men det er en trener som har vært tydelig på hva han vil. Men Start må selvsagt ville det nok til at de oppnår enighet, sier Tjærnås.

— Jeg synes Steinar var et riktig førstevalg. Det er synd av klubbene ikke ble enig, men det er ikke sikkert at Steinar er helt uaktuell. Det kan være et spill vi ikke vet om, sier Strømstad.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk