Fredrikstad i kjempekrise før Hødd-møtet

FFK har skuffet stort.

Jan Halvor Halvorsen har fått en elendig start som Fredrikstad-trener. Nå venter Hødd.
  • Helge Skuseth

Fredrikstad FK skulle opp igjen i eliteserien i år. Jan Halvor Halvorsen ble hentet som trener fra Bodø/Glimt, og spillerstallen ble omtrent helt skiftet ut. Men resultatene er enda verre enn i fjor.

Kun fem poeng har jumbo FFK klart på ni kamper. Én seier, to uavgjorte og hele seks tap. Sist ble det ydmykende 0-3 borte mot lille Åsane i Bergen, og da gikk det sjokkbølger gjennom den fotballgale Østfoldbyen.

– Jeg er nesten målløs over hvor dårlig vi spilte, nå må sannelig spillerne ta ansvar de også, sa trener Halvorsen til lokalavisa.

Les også

Myklebust mistar truleg resten av sesongen

Han hadde benket sin lagkaptein Martin Thømt Jensen til Åsane-kampen, det hjalp ingenting. Hva han gjør mot Hødd vet ingen.

– Blir det to sårede dyr som møtes på Fredrikstad stadion, Hødd-trener Hans-Erik Eriksen?

– Kall det hva du vil, men det er alltid gøy å komme til Fredrikstad stadion. Der er det engasjement! At det blir et skikkelig trykk på stadion er opplagt, men det er man vant til i plankebyen. Vi har forberedt oss bra til denne kampen, og om FFK-spillerbne merker presset ekstra mye foran denne kampen aner jeg ikke. Vi konsentrerer oss om vår egen jobb, og vi drar dit for å spille god fotball og helst ta tre poeng.

– Jeg synes prestasjonene i flere kamper har vært bedre enn poengfangsten vår, men klart at vi trenger poeng også. Det er det vi blir bedømt etter, fastslår Eriksen.

Flere fotballsaker: