Fotball

Politiets oppfordring til RBK-supporterne: - Ikke bruk supporterutstyr i disse områdene

Frykter at det skal virke provoserende for Lazios supportere.

FORSIKTIGE: Politiet oppfordrer rosenborgfansen om å tenke gjennom hvor de har på seg supporterutstyr. Her fra kampen i Roma.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Når Rosenborg tar i mot Lazio klokken 21.05 på Lerkendal i kveld, er det ventet at ca. 300 italienere tar turen. Lazio-supporterne skal lade opp til kampen på puber i Brattørgata og politiet oppfordrer Rosenborg-supportere om å ikke ha på seg supporterutstyr i det området. Årsaken er frykt for at det skal kunne virke provoserende og kan føre til bråk.

— Det er kun for å være føre var. Slik er det også når vi spiller mot lag som Molde og Vålerenga, så det er ikke noe spesielt bak det, sier Rosenborgs sikkerhetssjef Arne Engtrø til adressa.no.

Les også

  1. Vilhjalmsson har fått bud på 101.000 kroner for gullmedaljen

  2. VG: - Sørloth har skrevet under for Groningen

  3. Lazio har presset på seg før møtet med RBK

Stoler på Lazio

Lazio-supporterne har et dårlig rykte på seg etter flere stygge episoder gjennom historien. Deler av supporterskaren har et miljø der vold og høyreekstremisme har blomstret. Så sent som i februar, var det flere stygge voldsepisoder da nederlandske Feyenoord gjestet Roma.

— Det er som regel bare familiefolk som kommer. Lazio påstår at det er greie og gode supportere, så det stoler vi på. Vi har ikke helt kontroll på hvem som er her, men vi har et apparat som håndterer det aller meste, så dette er jeg sikker på at skal gå veldig bra, beroliger Engtrø.

Han håper at bortefansen holder seg på de avtalte møteplassene, men føler seg trygg på at de har kontroll dersom noe annet skjer.

— Jeg har snakket med politiet flere ganger og det virker som de har like god kontroll som de pleier å ha, sier han.

- Kan komme noen bråkmakere

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug regner også med at ting kommer til å gå rolig for seg, både i Trondheim sentrum og på Lerkendal. Hun vil ikke røpe så mye om sikkerhetsopplegget, men sier at de har god oversikt.

— Det kan komme noen bråkmakere, men det er for det meste familiefolk. Jeg tror vi har hatt verre supportere på Lerkendal før, sier hun.

Blir neppe fullt

I går var det solgt over 15.000 billetter til den viktige Europaliga-kampen, allerede flere enn mot Dnipro. Likevel er det fortsatt litt opp til gjennomsnittet de har hatt i eliteserien i år (ca 18.000) og Moe Dyrhaug er usikker på hvorfor salget går bedre til vanlige ligakamper.

— Det er vanskelig å si, men nå tror jeg publikum kjenner sin besøkelsestid. Vi har ventet på de sene høstkveldene med dugg i gresset, så det blir hvert fall flere enn Dnipro. Vi lander på et sted mellom 16.000 og 19.000, sier Moe Dyrhaug.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. SS Lazio