Fotball

Tidligere TIL-spiller ble helt i sensasjonell cuptriumf

I 2013 spilte Fredrik Mani Pålerud for TIL 2. I går kveld scoret han da Kongsvinger gikk til cupfinalen.

Fredrik Pålerud scoret det første av to KIL-mål i semifinalen mot Strømsgodset.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

1. divisjonslaget Kongsvinger var på ingen måte regnet som favoritter mot eliteserielaget Strømsgodset i semifinalen i Drammen. Mange regnet oppgjøret som en transportetappe for Godset. De skulle ta feil.

Fredrik Pålerud scoret 1-0 etter 55 minutter. Backen kom på et flott løp, og satte ballen i hjemmelagets mål. Senere utlignet Strømsgodset før Pålerud igjen var involvert før det avgjørende 2-1-målet 18 minutter før slutt. Han var den som skaffet frisparket som til slutt endte med at Ørjan Røyrane avgjorde for Kongsvinger.

– Hva skal man si? Jeg trodde jeg hadde kjent på en deilig følelse før, men det hadde jeg ikke. Det er så ubeskrivelig. Dette er det man jobber timevis for – både alene og med laget. Deilig å få lønn for strevet, sa Pålerud til lokalavisen Glåmdalen etter kampslutt.

Til avisen beskriver han målet sitt slik:

– Jeg dempet ballen og så at jeg fikk kontroll. Jeg kom tett på, jeg veit ikke om jeg tenkte så mye, men jeg fant en åpning mellom beina og så den trille i mål, sa Pålerud til Glåmdalen.

LES OM KONGSVINGERS UTROLIGE PRESTASJON:

Les også

Kongsvinger-treneren gråt av glede etter seier i semifinalen: – For en drøm!

— Seriøs

Nåværende assistenttrener Lars Petter Andressen var trener for Pålerud da han var i Tromsø.

— Fredrik er en virkelig dedikert spiller som virkelig fortjener å oppleve dette. Han var veldig seriøs i årene han var her, sier Andressen til iTromsø.

FORNØYD: Lars Petter Andressen beskriver den tidligere TIL-spilleren som svært seriøs.

Nå venter cupfinale mot TILs overmenn i cupen – selveste Rosenborg.

— Det er jo veldig artig at Fredrik får oppleve en cupfinale og ikke minst den erfaringen han får med seg fra disse cuprundene, sier Andressen til iTromsø.

Les også

Arne Scheie om Kongsvinger: – En av historiens største overraskelser

Spilte for TIL 2

Pålerud gikk på NTG og spilte for TIL 2 og TIL 3 fra sommeren 2012 til sommeren 2013. Så dro han til Kongsvinger der han jobbet seg opp fra B-laget, og har spilt mer eller mindre fast for A-laget siden 2014. Kongsvinger ligger på kvalikplass i 1.-divisjon, og Påkerud kan dermed risikere å spille mot TIL i kampen om en eliteserieplass i 2017. – Det er Tippeliga det står om. Ganske gjevt det også. Det er tøft å kjempe på to ulike områder, men det gir jo litt av en boost da, å skulle spille cupfinale, sa Fredrik Pålerud til iTromsø.

I målet til Kongsvinger sto en annen Tromsø-kjenning. Otto Fredrikson (34) har i høst trent med TIL etter at han og familien flyttet til byen. Han har vært linket inn mot både TIL og TUIL inn mot neste sesong. Først venter uansett cupfinale der Kongsvinger blir det første 1.-divisjonslaget siden 2012. Da spilte Hødd mot TIL – og vant.

Les også

  1. Etter krisemøtet på Alfheim: - Vi kan ikke forsvare oss mentalt og psykisk til ny eliteserie-kontrakt

  2. Ny ordning kan berge TIL-jobber ved nedrykk

  3. Gamst kan få en nøkkelrolle i skjebnekampen

  4. Slik takler TIL-treneren presset: – Har ikke vært på Facebook siden i sommer og leser ikke aviser

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Kongsvinger IL
  3. Tromsø IL