Overtidsscoring gir Liverpool Europa-trøbbel

Innbytter Adrán López ble den store helten for Villarreal i den første semifinalen i Europaligaen.

Liverpool-back Alberto Moreno fortviler etter en misbrukt sjanse i andre omgang. På overtid scoret Villarreal.
  • Daniel Røed-Johansen

Med 1-0 har Villarreal et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Anfield neste uke.

Torsdagens kamp var et oppgjør mellom et Liverpool som har opplevd stor fremgang under Jürgen Klopp og et Villarreal som har imponert stort i La Liga denne sesongen.

Villarreal-spillerne jubler for scoringen på overtid. Nå reiser det spanske laget med 1-0 til Anfield.

Liverpool sikret seg semifinaleplass etter en smått utrolig snuoperasjon mot Borussia Dortmund. Denne kampen ble imidlertid ikke noen gjentakelse av målshowet i 4-3-kampen.— Nå skal vi spille med fansen i ryggen på Anfield. Vi har scoret masse mål i år, så hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det igjen? sier Liverpool-keeper Simon Mignolet i et intervju vist på Max.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at ingenting er avgjort.

— Beklager, men dere må komme til Anfield, er beskjeden til Villarreal.

— Vi er fortsatt med i kampen om finale. Vi vil prøve alt for å avansere, sier Klopp..

To stolpetreff

Det så lenge ut til å bli målløst, men halvannet minutt på overtid dukket innbytter Adrían López opp og satte inn den kampavgjørende scoringen.

Denis Suárez fikk kontroll på ballen i feltet og spilte fri López, som enkelt kunne trille ballen i mål. Villarreals scoringshelt er på lån fra Porto.

— Å slippe inn mål etter en kontring som bortelag er ikke logisk. Men det var den eneste store feilen vi gjorde i dag. Vi spilte veldig bra og holdt Villarreal unna, sier Klopp.

Tidligere i omgangen var begge lag uhyre nær scoringer.

LYKKELIG: Villarreal-manager Marcelino García Toral løp ut på banen etter 1-0-scoringen på overtid.

Først headet Villarreals Cédric Bakambu ballen i stolpen. Så traff også en avslutning fra Firmino stolpen etter en berøring fra Villarreal-keeper Sergio Asenjo.Og mot slutten av kampen fikk Bakambu en ny stor mulighet. Simon Mignolet vartet imidlertid opp med en god redning. En kontring anført av Alberto Moreno kunne sikret Liverpool et viktig bortemål, men avslutningen gikk over.

Dermed så det ut til å ende målløst. Men på overtid fikk Villarreal scoringen som sendte fansen til himmels.

Sevilla med godt utgangspunkt

I den andre semifinalen vendte Sjakhtar Donetsk et tidlig baklengsmål til ledelse og så ut til å ligge best an i kampen om finaleplass i Europaligaen, men en sterk avslutning ga Sevilla 2-2 torsdag.

Dermed tar de to siste års turneringsvinner med seg to bortemål hjem til Andalucía og har alle kort på hånden før returkampen neste uke.

Det så ut til å bli Sjakhtars dag helt til den danske innbytteren Michael Krohn-Dehli pådro seg en stygg skade. Etter at han ble båret ut med sterke smerter i kneet, dominerte Sevilla plutselig og skapte sjanse på sjanse.

Det var dermed fullt fortjent da Kévin Gameiro i det 82. minutt utlignet på straffespark. I minuttene før det hadde belgieren misbrukt flere kjempesjanser.

Etter utligningen presset Sjakhtar igjen, men uten å få inn et vinnermål. Laget står overfor en svært vanskelig oppgave neste uke.

Vendte kampen

Sevilla fikk en kjempestart da Vitolo etter bare fem minutter ble spilt fram av Gameiro og stormet inn i feltet. Han vendte bort Jaroslav Rakitskij og sendte ballen mellom beina på keeper Andrej Pjatov.

Sjakhtar Donetsk er imidlertid ubeseiret i Europaligaen siden klubben hoppet over fra Champions League etter gruppespillet. Fem seirer og en uavgjort var fasit etter de tre første cuprundene, og vertene jobbet seg inn i kampen på «hjemmebanen» i Lviv, om lag 1000 kilometer fra hjembyen.

Første omgang var akkurat halvspilt da utligningen kom. Rakitskij fikk ballen på egen halvdel og krysset så vidt midtlinja før han sendte i vei et langt og presist framspill. Smarte løp på tvers hadde dratt Sevilla-stopperne for langt fra hverandre, og brasilianske Marlos tok med seg ballen mellom dem og scoret alene med keeper.

Et snaut kvarter senere smalt det igjen. Marlos kom seg til dødlinja på venstresiden og slo et utoverskrudd innlegg som Taras Stepanenko stanget i mål fra kloss hold. Sevilla-forsvaret framsto igjen som heller handlingslammet.

Fæl skade

Det var ingen tegn til at Sevilla skulle komme tilbake før Krohn-Dehli ødela seg i det 71. minutt. Han hadde vært på banen et snaut kvarter, og stått for en av gjestenes svært få sjanser, da kneskålen hans så ut til å slås ut av ledd i en duell. Dansken vred seg i smerter til han ble båret ut.

Plutselig eksploderte gjestene i et offensivt fyrverkeri. Gameiro hadde ballen i nettet i det 75. minutt, men målet ble annullert for offside. Noen minutter senere ble samme mann spilt gjennom, men han skjøt over. Tre minutter senere sendte Vitolo ballen forbi Pjatov og langs linja. Gameiro prøvde å få den i mål, men Rakitskij reddet på streken.

Gameiro skulle lykkes til slutt, da han gjorde 2-2 på straffespark i det 82. minutt. Ferreyra felte Vitolo i feltet, og Gameiro la på til fem mål og to assist på Sevillas sju europaligakamper.