Fotball

Rio Ferdinand: - Vi holdt sykdommen hennes hemmelig

Nå forteller den tidligere Manchester United-spilleren om konas dødsfall. 34-åringen Rebecca Ellison etterlot seg tre barn.

Rio Ferdinand (til høyre) mistet sin kone Rebecca Ellison til brystkreften. Her er de to på en filmpremiere i London i 2009.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

1. mai kom den triste nyheten om at Queens Park Rangers-midtstopper Rio Ferdinand (36) hadde mistet sin kone Rebecca Ellison (34) til brystkreften.

Paret fikk tre barn sammen.

Nå snakker den tidligere Manchester United-profilen ut for første gang, i en blogg for avisen The Sun.

I bloggen forteller Ferdinand om hvordan familien holdt konas sykdom hemmelig.

— Rebecca var en utrolig modig kvinne og en veldig privat person som ikke ville at noe om sykdommen hennes skulle dukke opp i mediene mens hun kjempet for livet sitt. Kun en sammensveiset gruppe av familie og venner visste det, skriver Ferdinand.

Les også

Tettey og Parr møtes i playoff-kamp til Premier League

— Jeg sviktet klubben

Han forteller videre at lagkameratene i QPR ikke visste om sykdommen, men at de til slutt fikk vite det før dødsfallet.

Mens Ferdinand tok hånd om sin kone kjempet QPR om å unngå nedrykk, en kamp de til slutt mislyktes i.

— Manageren Chris Ramsey pleide å spørre på torsdagen om jeg kunne spille på lørdagen, og til slutt kom tidspunktet da jeg måtte spørre ham om å ta meg ut av laget fullstendig. Jeg ønsket å hjelpe laget, men jeg kunne ikke love noe, og det var ikke rettferdig overfor manageren å la ham lure på om jeg kunne spille eller ikke. Jeg innrømmer at jeg har skyldfølelse for å svikte klubben i nedrykksstriden, skriver Ferdinand.

- Barna så hyllesten

Ferdinand har vært en av de mest markante spillerne i engelsk fotball etter årtusenskiftet. Han spilte i en årrekke for Manchester United og det engelske landslaget.

Etter nyheten om Rebecca Ellisons dødsfall var det flere fine markeringer over hele Fotball-England.

Dagen etter dødsfallet spilte Liverpool mot QPR, og Liverpool-kaptein Steven Gerrard sendte sine kondolanser med en blomsterbukett.

Ferdinand har alltid fått hets når han spiller på Anfield både som Manchester United-spilller og QPR-spiller, men midtstopperen ble rørt av Liverpool-familiens markering.

— Dagen Rebecca døde ble vi overveldet av støttemeldingene. Å høre fansen på Old Trafford og West Ham-fansen synge for oss, og se Steven Gerrard gi blomsterbuketten til min lagkamerat Joey Barton var en spesiell følelse. Liverpool Football Club var flotte, akkurat som fans over hele landet. Barna mine så det hele, og sa til meg: «Se Pappa, har du sett hva de gjør for Mamma?». Dette er gode minner for dem.

Les også

  1. Rio Ferdinand i sorg over konas dødsfall

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Rio Ferdinand