Fotball

Skuffet Skjelvik: - Nå må vi lære snart

RBK-forsvareren er lei av å slippe inn billige mål, men det var det offensive som skuffet ham mest.

DEPPET: Jørgen Skjelvik etter tapet mot Lazio.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

I forkant av torsdagens kamp mot Lazio, snakket flere av Rosenborg-spillerne om viktigheten av å luke bort de personlige feilene som har ført til baklengsmål den siste tiden. Men også denne torsdagen ble det to enkle mål i mot for italienerne.

— Det er skuffende. Nå må vi begynne å lære av det snart, sier Jørgen Skjelvik.

Les også

  1. Søderlund: - Jeg ble veldig alene på topp

  2. Skadet Reginiussen mister trolig serieavslutningen

  3. Hellands svar på festkritikken: - Forskning viser at to-tre øl er bra for restitusjonen

Tidlig scoring ødela

Han tok på seg skylden for Filip Djordjevics første scoring etter ni minutter. Skjelvik glapp i markeringen på corner og spissen kunne enkelt heade inn 1-0. — Det har mye å si at de scoret så tidlig og det gjorde det enklere for dem å kontrollere kampen. Det er ikke bra, og det er stygg markeringsglipp fra min side som gjør at han får gå opp helt alene og det er synd at det blir sånn. Det er klart det er bittert. Det er slike personlige feil man ikke kan gjøre på dette nivået, sier venstrebacken.

Skapte ingenting

Likevel var han mer skuffet over at de knapt nok klarte å true Lazios keeper. Gang på gang ble Rosenborg stoppet da de nærmet seg den siste tredjedelen av banen.

— Vi slipper inn to billige mål og skaper omtrent ingenting. At vi ikke skaper noe på hjemmebane, er kanskje det mest skuffende. Vi kom i mellomrommet ganske ofte, uten at vi klarte å gjøre noe derifra.

Det er klart det er bittert.

Selv om Lazio lå godt og disiplinert i forsvar, var Rosenborg sin egen verste fiende. Uvanlige pasningsfeil og dårlige ballberøringer ødela mange angrep og Skjelvik innrømmer at laget ikke var skjerpet nok.

— Det er vanskelig å svare på hvorfor vi ikke var det. Jeg har ikke noe godt svar på det, fordi vi har godt trøkk på trening og jeg vet ikke hvorfor vi ikke var mer skjerpet i dag, sier han.

Fortsatt selvtillit og humør

Selv om det er lenge siden Rosenborg har prestert opp mot toppnivået de viste tidligere i sesongen, mener 24-åringen at selvtilliten i troppen fortsatt er på topp.

— Ja, det vil jeg påstå. Vi har veldig god stemning og humør i troppen fortsatt, så det skal ikke være noe i veien for det.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Jørgen Skjelvik
  3. Rosenborg BK
  4. SS Lazio