TIL bekrefter Botheim-henvendelse

Her kan du følge sportsdøgnet i vårt studio.

I STABÆK: Rosenborg-spiss Erik Botheim er lånt ut til Stabæk denne sesongen.

Hold deg oppdatert på idrettsbildet i Tromsø. Her får du siste nytt gjennom døgnet.

Følg studioet i vinduet nedenfor.

 • Festet innlegg

  Tromsøs 13-åringer gjorde rent bord i Altaturneringen

  16. august 2021 11:42
  Tobias Stein Eilertsen
  GULLJENTER: TILs J13-lag etter seieren i Altaturneringa. Øverst fra venstre: Stein Hugo Bjerkli, Sofie Bertheussen Figenschow, Margrethe Dyping, Dina Årland, Hermine Øverås, Vilde Malene Hustad Hoel. Vilhelm Hoel. Nederst fra venstre: Eline Yttervoll, Emma Klausen, Sanna Margrethe Bjerkli, Eva Ingebrigtsen, Mia Sandstad Hammervold, Sofia Nøtnes Martinsen Foto: Privat

  I helgen ble den store barnefotballturneringen Altaturneringen arrangert og Tromsø-lag markerte seg i flere årsklasser, men i både J13- og G13-klassen i 9’er-fobtall, var lagene fra Tromsø suverén og tok med samtlige medaljer hjem til Tromsø.

  Slik gikk det i klassene som hadde sluttspill under Altaturneringen:

  * I J15-klassen tapte IF Fløya sin finale 1-2 mot det sammensatte laget BIL/KIF/HIL.

  * I J13-klassen (9’er) gikk alle medaljene til Tromsø-lag. Tromsø IL Rød vant finalen 3-0 mot Kvaløya SK 2 KSK Rask, mens laget Kvaløya SK 1 KSK Frisk vant 3-0 i bronsefinalen mot Alta IF J2008.

  - Merk at dette er bare ett av de to helt jevne lagene vi stilte med i Jenter 13 fra vårt lag TIL Jenter 08. Vi må gi hele laget ære for denne seieren, sier lagleder Vilhelm Hoel som sendte lagbildet.

  * I G17 (11’er) tapte Tromsø IL G05-2 bronsefinalen 1-4 mot Alta IF, mens Senja vant finalen 1-0 mot Bossekop. Også i G15-klassen ble det tap i bronsefinale for Tromsø-lag da Ulfstind/Reinen IL tapte 2-0 mot Alta IF 2. Bossekop vant finalen 6-5 mot Finnsnes-laget Varden.

  * I G13-klassen (9’er) gjorde Tromsø-lag også rent bord i kampen om medaljer. Laget Tromsø IL Bjerkaker/Fagereng G08 vant finalen 3-0 mot Fløya IF 2, mens Fløya IF 1 vant bronsefinalen 1-0 mot Bossekop.

  GULLGUTTER: TILs G13-lag jubler etter seieren i Altaturneringa. Foto: Privat

  * I G13-klasen (7’er) tapte TUIL finalen 5-1 mot Skjervøy, mens Reinen vant bronsefinalen 1-0 mot Porsanger.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Tobias Stein Eilertsen
  16. august 202110:10

  Tre Tromsø-jenter på landslagssamling

  PÅ TALENTLEIR: Fra venstre Leonora L. Rosenlund, Frida Kræmer og Oda Hoff-Johansen. Foto: Mats Lønne

  Tre spillere fra Tromsø har den siste uken knivet med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at de er blant fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

  – Det er veldig gøy og motiverende å få spille med de beste jentene i mitt årskull. Det er også veldig gøy å skape relasjoner både på og utenfor banen, sier Frida Kræmer.

  I alt deltok over 90 jenter i alderen 14 og 15 år på leiren. Til stede var J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14.

  De tre fra Tromsø som deltok på leiren var Leonora L. Rosenlund, Frida Kræmer og Oda Hoff-Johansen.

  – Mitt lag har vært heldig å få lov til å trene litt sammen ute med avstand under koronatiden, men det er fortsatt ikke det samme som å få spille fotball med kontakt og ikke tenke på å holde avstand til enhver tid, sier Oda Hoff-Johansen.

  – Det betyr mye. Det er motiverende og gøy å spille på et så høyt nivå, sier Leonora Løkholm Rosenlund.

  Håkon Grøttland som er ansvarlig for spillerutvikling i NFF var godt fornøyd med samlingen.

  − Det å kunne møtes og drive skikkelig treningsarbeid i en gruppe med mange gode spillere er noe av nøkkelen for å kunne utvikle talentet sitt videre. Leiren i år holdt et høyt nivå og vi hadde noen av landets ypperste trenere på plass for å kunne gi spillerne den matchingen de fortjente. Forhåpentligvis vil vi se mange av disse spillerne på landslagene våre i årene fremover.

 • Tobias Stein Eilertsen
  11. august 202114:50

  To nye spillere på plass for TIL 2020

  NYE SPILLERE: Kathrine Pleym (t.v.) og Ingvild Villa (t.h.). Foto: Privat

  Keeper Ingvild Villa (25) og midtbanespiller Kathrine Pleym (23) er klar for TIL 2020. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  – Vi får inn to ambisiøse og erfarne spillere som umiddelbart styrker konkurransen spillertroppen. Begge er allerede på plass i treningshverdagen og er spilleklar fra denne uka, sier trener Øyvind Tjelde Haga.

  Ingvild Villa har stått vårsesongen som keeper hos divisjonskollega Åsane, der hun også har vært lagkaptein. Hun har toppserieerfaring fra Sandviken, Grand Bodø og Arna Bjørnar.

  Midtbanespilleren Katrine Pleym, som kommer fra Vadsø, spilte i Fløya i sesongene 2014-2017, og har siden vært i Øvrevoll Hosle.

  – Vi er en nyoppstartet klubb med spillere fra både Fløya og Tromsø IL, som startet sesongen med en stor og bred spillerstall. Gruppen er nå mindre, det har vi hele tiden vist at den skulle bli. Vi har solide spillere i alle lagdeler; de spillerne som nå kommer til konkurrerer umiddelbart om en plass i startoppstillingen. Det skjerper oss alle og bidrar til å forbedre prestasjonene, sier Tjelde Haga.

 • Oyvind Nordmo Sivertsen
  11. august 202110:18

  Inge gjør uventet comeback

  KLAR FOR TIL: Inge Takøy. Foto: Øyvind Sivertsen

  Inge Takøy er tilbake som keepertrener i TIL. Han erstatter Andras Gango som forlot TIL tidligere i sommer.

  – Jeg er utrolig glad i TIL, og når klubben spurte om jeg kunne bidra trengte jeg ikke ta mange runder med meg selv. Når det i tillegg lot seg gjennomføre med arbeidsgiver hadde jeg svært lyst til dette, og jeg er takknemlig overfor Kvaløya vgs som legger til rette for dette, sier Inge Takøy til til.no.

  Takøy, som er avdelingsleder på Kvaløya vgs, var også inne som vikar i vinter.

  Den gang var han litt avvisende til å komme tilbake til Tromsø IL på en permanent overgang.

  – Det er en tid for alt. Jeg har vel hatt seks år totalt i TIL. Det har vært artige år og en fin periode.

  – Men jeg føler meg som 24 og et halvt år utpå feltet, sa Takøy i kjent stil.

  Takøy "leies ut" fra Kvaløya vgs ut årets sesong.

  – Ut fra evalueringen vi har gjort den siste tiden ble det signalisert et stort ønske om å få inn en keepertrener. I tillegg så vi et tydelig behov for å få inn en personlighet som skiller seg fra det vi har i hele gruppen. Inge dekker begge behov og vi er utrolig glade for at arbeidsgiver på Kvaløya vgs hjelper oss med å få til dette, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes.

  Takøy skal være til stede på noen faste økter i uka og starter allerede onsdag.

 • Tobias Stein Eilertsen
  10. august 202109:57

  Fem nysigneringer og seier i årets første kamp

  NYE SPILLERE: Fra venstre: Edvard Langnes, Sander Østerås, Peder Mæhle, Aleksander Olsen og Tobias Sørensen. Foto: Privat

  Krokelvdalen fikk en perfekt start på årets 4.-divisjon da de vant byoppgjøret mot Ishavsbyen 2-1 etter scoringer av Jørgen Nygård Knudtsen og Jonas Nikolaisen Simonsen.

  Det var ikke eneste gode nyheten. Kroken-trener Viggo Hansen kunne før kampen presentere nyheten om at laget har fått på plass hele fem forsterkninger. Treneren sier følgende om de fem:

  * Edvard Langnes, etter et coronaopphold i Skånland er han nå tilbake i burgunder. Offensiv spiller som vi kjenner godt fra før.

  * Sander Østerås, Krokengutt som tidligere har spilt for Fløya og Skjervøy, offensiv spiller med x-faktor!

  * Peder Mæhle, har valgt å trappe ned pga studier. En arbeidsom og klok midtbanespiller som kommer fra TUIL.

  * Aleksander Olsen, ung og lovende keeper på lån fra Fløya.

  * Tobias Sørensen, ballspiller som tidligere har vært innom Senja, Finnsnes og Salangen.

  Eskil Krane Dahl scoret for øvrig Ishavsbyens mål i kampen.

  Kvaløya inntok tabelltop da de banket Finnsnes 2 hele 6-2 borte. Alexander Martin Kvikne scoret tre av lagets mål i den kampen.

 • Tobias Stein Eilertsen
  11. juli 202114:15

  Nytt tap for TIL2020-damene - nærmer seg nedrykksstreken

  TAPTE: TIL2020-damene gikk på nytt tap hjemme mot bunnlaget Grei. Foto: Håkon Steinmo

  TIL2020-damene gikk på stortap i siste hjemmekamp før ferien da de tapte hele 0-3 mot bunnlaget Grei, som dermed passerte TIL2020-damene på tabellen.

  Grei fikk sin første scoring like før hvilen i 41. minutt ved Synne Christiansen.

  Like etter sidebytte var Christiansen frempå igjen og doblet ledelsen før Tine Celie Karstensen la på til 3-0 i 65. spilleminutt.

  Tapet gjør at TIL2020-damene tar ferie med kun to lag bak seg på tabellen: Fart (5 poeng) og KIL/Hemne (4 poeng), som ligger på de to utsatte plassene som gir nedrykk.

  TIL2020 blir stående med sine 6 poeng.

  Neste kamp er borte mot topplaget Åsane 8. august.

 • Øyvind Sivertsen
  03. juli 202113:36

  Talent med til Haugesund - her er TIL-troppen

  MED TIL HAUGESUND: Her er Runar Norheim og Ruben Yttergård Jenssen mot Åsane i fjor. Foto: NTB

  Det var ventet at Jostein Gundersen skulle bli klar til søndagens bortekamp mot Haugesund, men TIL-stopperen trenger mer tid til å lege sin hamstringskade og ble hjemme da "Gutan" reiste lørdag morgen. Med på flyet var imidlertid August Mikkelsen som fikk en hoftesmell mot Kristiansund onsdag. Med i troppen er også TIL-talentet Runar Norheim, som FC København nylig la inn et bud på. TIL-troppen:

  Jacob Karlstrøm, Simon Thomas, Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen, Kent-Are Antonsen, Casper Øyvann, Adam Örn Arnarson, Felix Vrede Winther, Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Berntsen, Magnus Andersen, Tomas Olai Totland, August Mikkelsen, Moses Ebiye, Sakarias Opsahl, Niklas Vesterlund, Joachim Rothmann, Runar Norheim.

 • Oyvind Nordmo Sivertsen
  01. juli 202113:13

  Kamp mot klokka for Mikkelsen - «Kito» er ute av spill

  POPULÆR: Her signerer August Mikkelsen drakten til en supporter. Til venstre er lege Jorid Degerstrøm. Foto: NTB

  August Mikkelsen fikk seg en overstrekk i muskulaturen i hofteområdet mot Kristiansund onsdag.

  TIL-yndlingen måtte byttes ut etter sammenstøtet. Konklusjonen etter undersøkelser onsdag og torsdag er at 20-åringen har fått seg en skikkelig "trøkk". Det er usikkert om han rekker søndagens kamp mot Haugesund.

  Først må TIL finne ut om Mikkelsen er i god nok forfatning til å reise lørdag, så blir vurderingen om han kan starte mot Haugesund søndag.

  - Den beslutningen tas nok ganske tett inn mot kampstart, sier TIL-lege Jorid Degerstrøm

  Verre står det til med Eric Kitolano som mistet kampen mot Kristiansund.

  - "Kito" er ikke klar til helga. Satser på at han klar mot Brann (10. juli), melder Degerstrøm.

  Kitolano skadet skuldra mot Lillestrøm, men spilte andre omgang mot Odd noen dager senere. Men mistet altså kampen mot KBK og spiller heller ikke mot Haugesund søndag.

  Fra før har TIL Lasse Nilsen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord på skadelisten.

 • Tobias Stein Eilertsen
  23. juni 202111:57

  Uendret tropp til Odd-kampen

  JUBEL: TIL jubler for utlikning hjemme mot Lillestrøm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix

  TIL reiser med samme 18-mannstropp fra sist helg i 1-2-tapet hjemme mot LSK.

  Det betyr at Eric Kitolano som måtte av i pausen ble klar, mens ingen av de andre på skadelisten er tilbake.

  - Vi reiser med samme tropp som sist. Kitolano er med og Niklas (Vesterlund) er i fremgang, men rakk ikke kampen. Han kan være klar til neste kamp, sier TIL-trener Gaute Helstrup.

  TIL stiller trolig med samme ellever som sist:

  Jacob Karlstrøm - Anders Jenssen, Isak Helstad Amundsen, Kent-Are Antonsen - Adam Örn Arnarson, Felix Vrede Winther, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Tomas Totland - August Mikkelsen, Ebiye Moses.

  Resten av troppen som reiser er: Simon Thomas, Jesper Robertsen, Magnus Andersen, Daniel Berntsen, Casper Øyvann, Isak Kjelsrud Vik og Joachim Juhl Rothmann.

  - Vi forventer en artig match. Odd har stor gjenkjenning i spillet, som de har hatt over flere år. Vi har spilt gode kamper borte i år, så vi gleder oss til ny kamp, sier Helstrup.

 • Rune Robertsen
  22. juni 202115:37

  Bekreftet: Holmgren Pedersen solgt til Nederland - TIL tjener totalt 4,5 mill.

  Marcus Holmgren Pedersen Foto: NTB Scanpix

  Marcus Holmgren Pedersen ble solgt fra TIL til Molde vinteren før 2020-sesongen. I dag kom bekreftelsen på at han er solgt videre.

  Rotterdam-klubben Feyenoord blir neste stoppested for Hammerfest-gutten. Overgangen skal ha en totalverdi på opp mot 15 millioner kroner.

  Etter det iTromsø er kjent med er TILs totale fortjeneste på Holmgren Pedersen cirka 4,5 millioner. Det inkluderer overgangen i fjor, og videresalget som nå er klart.

 • Tobias Stein Eilertsen
  21. juni 202113:27

  «Kito» kan rekke brødreduellen - Espejord glipper flere kamper

  USIKKER: Eric Kitolano. Foto: Scanpix

  Eric Kitolano (23) måtte gi seg til pause mot Lillestrøm på grunn av en skulderskade, men ifølge TIL-fysio Tom Erik Richardsen er det fortsatt mulighet for at Kitolano kan bli klar til neste kamp torsdag, borte mot hans gamle klubb Odd, der lillebrødrene Joshua og John spiller.

  – Han landet to ganger på skuldra, så vi får vurdere om vi skal ta noen bilder, men jeg tror vi skal ha kontroll. Han kan være aktuell til torsdag, men vi må inn og sjekke litt, sier Richardsen til iTromsø.

  Den danske midtstopperen Niklas Vesterlund har vært ute med en overbelastning i hoften, men kan også bli aktuell til Odd-kampen.

  Jostein Gundersen nærmer seg også, men blir ikke med til Skien.

  – Kristiansund neste uke kan kanskje være aktuell for Gundersen.

  Verre er det imidlertid med Runar Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen.

  – Espejord trenger nok et par uker til. Det går fremover, og vi ser dag til dag, uke til uke, men han er nok ikke aktuell nå på torsdag eller til kampen enste torsdag. «Micke» er ganske lik Espejord i oppkjøringsfasen,

  Venstre vingback Lasse Nilsen er ikke tilbake før tidligst i august. Han er første uke ute av en estimert periode på sidelinjen på 4–6 uker.

 • Tobias Stein Eilertsen
  20. juni 202116:36

  «Løva» scoret da TUIL snublet i serieåpningen

  SCORET: Andreas Løvland. Foto: Håkon Steinmo

  Andreas Løvland utliknet til 1-1 like etter pause borte mot Kvik Halden i serieåpningen, men scoringen var ikke nok til å hindre 3-1-tap for «Dalingan» i årets første seriekamp.

  Fabian Ness ga hjemmelaget ledelsen i 37. minutt, mens Øystein Lundblad Næsheim (57 min.) og Oliver Konstantin Thomassen (63 min.) sørget for 2-1 og 3-1, som ble sluttresultatet.

  Mot slutten fikk en rekke unggutter innhopp og Nicolai Lind-Olsen som erstattet Vegard Lysvoll i 84. spilleminutt, fikk sin TUIL-debut.

  I en annen kamp i divisjonen vant Hødd 3-0 mot FK Senja.

  Fløya tapte ikke overraskende 4-1 mot Kongsvinger, som i fjor spilte i 1.-divisjon.

  Yngvar Johansen scoret Fløyas trøstemål i 2. omgang.

  Tidligere TIL-spiss Brage Berg Pedersen scoret i sin offisielle Kongsvinger-debut.

 • Tobias Stein Eilertsen
  19. juni 202115:22

  Nygaard til topps etter fem mil på rulleski

  Andreas Nygaard vant femmila på Toten. Foto: Rune Robertsen

  Den Tromsø-bosatte langdistanseløperen Andreas Nygaard vant det 50 kilometer lange rulleskirennet på Toten. 30-åringen fra Burfjord satt inn en skikkelig sluttspurt og sikret seieren.

  – Det var veldig overraskende egentlig. Jeg har et fly som går litt før fem, så jeg så jeg hadde litt dårlig tid. Så jeg måtte bare være med og kjøre på,sa Andreas Nygaard til NRK like etter målgang.

  Nygaard vant løpet foran Martin Løwstrøm Lyenget og Johan Hoel.

 • Øyvind Sivertsen
  18. juni 202109:01

  Andreas (22) berget så vidt medalje i NM

  PÅ PALLEN: Tobias Foss stakk av med gullet foran Søren Wærenskjold (til venstre) og Andreas Leknessund (til høyre) under dagens temporittet i sykkel-NM i Evje. Foto: NTB

  Andreas Rikardsen Leknessund (22) ble nummer tre på NM-tempoen i Evje torsdag.

  Tromsø-syklisten har flere gull fra øvelsen tidligere, men på Evje var Tobias Foss for sterk med 56.54 etter 50 km. Søren Wærenskjold ble nummer to (1.19 bak), mens Leknessund tok bronse (2.26 bak). Leknessund var bare 3,9 sekunder foran Daniel Årnes.

  Denne uken ble Leknessund tatt ut til OL, der han skal være med i fellesstarten. Det blir neppe noen tempoøvelse i OL på tromsøværingen. Den plassen tilbys norgesmester Tobias Foss.

 • Tobias Stein Eilertsen
  17. juni 202109:56

  Bekreftet: Blir Tromsøs første damelag i europacup

  KLARE FOR EUROPA: BKTs damelag. Foto: Privat

  BK Tromsø har nå fått den endelige bekreftelsen på at laget er kvalifisert til CEV Volleyball Challenge Cup til høsten.

  - Nå venter vi på trekningen i slutten av juni, da vet vi litt mer om hva vi møter og hva vi må innrette oss etter, sier avtroppende trener og styreleder Edgar Broks.

  Broks mener kvalifikasjonen viser at klubben er fremoverrettet og tar laget på alvor.

  - Vi har en grunnholdning at er du kvalifisert, da deltar vi. For alle idrettsutøvere er det jo en drøm å konkurrere utover landegrensene, og vi har lyst å vise at kommer du til Tromsø for å spille volleyball og gi byen heder og ære, da skal vi satse på dem. Vi bygger klubb fra A til Å og det er viktig at vi viser vei og retning, sier Broks.

  Aldri har et lag på damesiden i noen idrett i Tromsø vært kvalifisert for Europa. Sånn sett blir laget historisk.

  - Tromsø Volley var nært i sin tid, men kom aldri helt i mål, så her er vi først.

  - Tror du dere kan nå langt?

  - Det avhenger helt av trekningen. Selv på middels europeisk nivå, som denne turneringen er, så er det par hakk opp for å si det sånn. I de store volleyballandene er volleyball en helprofesjonell idrett som utøves og holder et veldig høyst sportslig nivå. Vi kan håpe på å få en passende trekning i 1. runde og da kan alt skje. Det blir uansett veldig spennende og vi tror det her er en skikkelig godbit for Tromsø-publikummet, når klubben igjen invitere kan invitere til europacupen, og nå for første gang på damesiden, sier Broks.

 • Øyvind Sivertsen
  16. juni 202110:46

  Derfor slutter Jo i HamKam

  GIR SEG: Her er Jo Nymo Matland da HamKam møtte Simen Wangberg og Mohammed Ahamed i fjor. Foto: NTB

  Jo Nymo Matland er ferdig i 1.-divisjonsklubben HamKam. Partene ble enige tirsdag kveld, skriver Hamar Arbeiderblad og Nordlys.

  Etter å ha vært sentral i fjorårets HamKam-lag har tromsøværingen kun fått ett innhopp på sesongens fem første kamper.

  Matland har pendlet fra Oslo, der han studerer, til Hamar.

  – Det har ikke gått helt som jeg håpet på med spilletid. Og da med min private situasjon, så ble dette et for stort offer for meg. Den siste tiden har det gått ut over min motivasjon. De siste dagene har vi pratet sammen, og blitt enige om dette, sier Jo Nymo Matland til Hamar Arbeiderblad.

  Kjetil Rekdals HamKam er på tredjeplass i 1.-divisjon etter fem serierunder.

 • Tobias Stein Eilertsen
  14. juni 202114:10

  Nederlandsk klubb med storbud på tidligere TIL-spiller - kan gi millioner i klubbkassa

  MOT TIL: Marcus Holmgren Pedersen i aksjon mot gamle lagkamerater i TIL tidligere i år. Foto: Scanpix

  Det er Nettavisen som skriver at den nederlandske storklubben Feyenoord har lagt inn et bud på 15 millioner kroner for høyrebacken, som kom til Molde fra TIL for en prislapp på vel 2 millioner kroner foran fjorårets sesong.

  Ifølge opplysningene Nettavisen sitter på skal Eredivisie-klubben ønske å sikre seg nordmannen i sommervinduet og har nå gått til steget med å legge inn et konkret bud. Forhandlingene skal etter det Nettavisen forstår nå være i en sluttfase.

  Dersom salget går igjennom vil det også sikre TIL betydelige summer. Klubben sikret seg vel 15 prosent av salgssummen ved et eventuelt videresalg og vil dermed sikre seg 2,25 millioner kroner dersom salgssummen blir på 15 millioner kroner.

  TIL vil da ha tjent 4,25 millioner kroner på salget av stortalentet.

 • Tobias Stein Eilertsen
  09. juni 202117:56

  Ina (17) fra Tromsø tatt ut på landslaget

  SCORET: Ina Birkelund scoret i serieåpningen til TIL 2020. Foto: Håkon Steinmo

  TIL 2020s talentfulle angriper Ina Birkelund, som fylte 17 år 31. mai, er tatt ut på det norske J19-landslaget.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Vår egen Ina Birkelund (17) har markert seg solid i serieåpningen, og er (16) er med i troppen som er tatt ut til J19-landslaget sin treningssamling 8.-15. juni. Samlingen er på Lillestrøm. Landslaget skal ikke møte annen motstander, men skal spille to internkamper, skriver klubben.

  Birkelund scoret begge lagets mål i 2-1-seieren i serieåpningen mot KIL/Hemne. Siden har det blitt to tap for grønntrøyene som spiller i 1.-divisjon.

 • Tobias Stein Eilertsen
  08. juni 202114:33

  Alta-back klar for Fløya

  TIL FLØYA: Andreas Fossmo. Foto: Karl Eirik Steffensen, Altaposten

  Fløya styrker laget med den 23 år gamle høyrebacken Andreas Fossmo.

  - Vi er enig med Lørenskog om et utlån for Andreas Fossmo. Han er i Lørenskog nå og har vært i Alta tidligere, så vi fortsetter "snifinnmarkifiseringen" av laget, sier daglig leder i Fløya, Thomas Braaten.

  Utlånsavtalen går til 18. juli i førsteomgang for å gi laget dekning på høyreback.

  - Går alt i orden håper vi han er på trening allerede onsdag, sier Braaten.

  Grunnet usikkerhet på backplass, gjør laget nå grep.

  - Vi har hatt litt skadeproblemer på høyrebacken og han kan spille både i en firer bak i 4-3-3 eller som vingback i 3-5-2 eller 5-3-2. Christer (Johansen) sliter litt og det går litt i rykk og napp etter en hodsmell han pådro seg i fjor. Håvard Mannsverk sliter også litt av og til. Så det er litt skadeproblmeatikk som gjør vi at nå låner Andreas til 18. juli.

 • Øyvind Sivertsen
  06. juni 202117:48

  Kjempescoring av Emma - men nytt tap for TIL 2020

  SCORET: Emma Granlind. Foto: NTB

  Emma Granlind scoret med et nydelig langskudd/lobb fra drøyt 20 meter i bortekampen mot Hønefoss søndag.

  Scoringen kom etter 42 minutter, og da sto det 1-1 på Aka Arena.

  TIL 2020 misbrukte en god del sjanser, og istedet var det Hønefoss som scoret seiersmålet i det 65. minutt, ved Inger Vadder Sandland. Den første scoringen var signert Emilie Nøkleby Finnevolden.

  TIL 2020 har nå to strake tap og ligger på 8.-plass i 1.-divisjon etter tre serierunder.