Fotball

Solbakken med kritikk av Hauge: – Vi har snakket litt om det

MARBELLA (VG) Ståle Solbakken (53) røper at han ikke er helt fornøyd med det han har sett av Jens Petter Hauge (21) under landslagssamlingen.

JENS PEPPER: AC Milan-spilleren Jens Petter Hauge, her i aksjon på trening fredag, har ikke imponert Ståle Solbakken under sin første landslagssamling med den nye sjefen.
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

AC Milan-spilleren kom inn til pause mot Gibraltar. Mot Tyrkia spilte han ikke i det hele tatt. Nå forklarer Solbakken hvorfor.

– Han har hatt en veldig opp-og-ned-samling, synes jeg. Det har jeg snakket litt med ham om også, sier den sedvanlig ærlige landslagssjefen til VG.

– På hvilken måte da?

– Det er den følelsen jeg har når jeg ser ham trene. Den følelsen jeg har når jeg så ham spille den omgangen mot Gibraltar også, sier Solbakken.

Les også

Profilene er bekymret: – Har etterlyst det tusen ganger

Han utdyper:

– Han mangler det siste lille. Det har kanskje også å gjøre med at han mangler kamptrening i Milan. Vi har snakket litt om det.

– Er han ikke konsentrert nok, fokusert nok?

– Hele greia. Totalpakken, lyder dommen fra Solbakken, som under søndagens pressekonferanse gikk akrobatisk til verks for å vise hvordan Tyrkias tredje mål kunne vært unngått:

VG har forsøkt å komme i kontakt med Jens Petter Hauge gjennom landslagets mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg for et svar på Solbakkens uttalelser.

Henvendelsen ble avslått.

Etter en eventyrlig høst i AC Milan har Hauge slitt med lite spilletid de siste månedene.

Les også

Milan-stjerne til VG: – Jeg vil be Hauge om å bli

Han har ikke startet en kamp siden 18. januar mot Cagliari. Nylig ble han etter forespørsel fra Solbakken brukt i en kamp for Milans rekruttlag for å få kamptrening før landslagssamlingen.

Mohamed Elyounoussi har startet begge kampene for Norge som venstrekant, som er Hauges vante posisjon. Lørdag var det Joshua King som tok over plassen da Elyounoussi ble byttet ut.

Norge møter Montenegro i tredje kamp i VM-kvalifiseringen tirsdag. Solbakken har varslet at det kan forekomme endringer på grunn av stor belastning på enkelte spillere.

Les mer om

  1. Ståle Solbakken
  2. Jens Petter Hauge
  3. Herrelandslaget fotball