Arsenal sløste med sjansene - seieren glapp på overtid

(Arsenal-Slavia Praha 1–1) Det aller meste gikk stang ut for Arsenal i kveld.

Arsenal sløste med sjansene i det første kvartfinale-oppgjøret mot Slavia Praha i Europa League.

Bukayo Saka, Gabriel, Alexandre Lacazette og Rob Holding hadde i tur og orden gode muligheter til å sende London-laget i føringen i den første omgangen.

Saka hadde den største sjansen da han kom alene med Slavia Praha-keeper Ondrej Kolar - i kveld utstyrt med «hjelm» og ansiktsmaske etter at han ble påført kraniebrudd i kampen mot Rangers for tre uker siden.

Willian fikk også en gylden mulighet. Frisparket hans tidlig i 2. omgang traff på utsiden av stolpen.

BOM, BOM, BOM! Alexandre Lacazette fortviler etter å ha misbrukt en gigantisk sjanse for Arsenal.

Overtidsmål

Og apropos, stolpe. Alexandre Lacazette traff den samme stolpen da han kom alene med keeper Kolar etter at Oscar Dorley dummet seg ut og driblet som bakerste mann. Lobben til Lacazette ble litt for høy.

I det 78. minutt ble franskmannen erstattet av Pierre-Emerick Aubameyang. Han fikk en stor mulighet, men skjøt utenfor fra femmeter bare minuttet etter at han slapp til.

På tampen gjorde Mikel Arteta fire bytter. Åtte minutter etter at Nicolas Pepe kom innpå satte han inn 1–0 i 86. minutt etter å ha startet et løp på egen banehalvdel. Det så Aubameyang, som spilte fri Pepe.

Slavia Praha ga aldri opp, og tre minutter på overtid fikk Slavia Praha en corner. På bakerste stolpe ofret Tomas Holes alt i duellen med Cédric og headet inn utligningen. Det kan bli et viktig bortemål å ha med seg i returkampen i Praha.

– Vi fikk det målet vi trengte og hadde kontroll, så slo vi to eller tre pasninger som vi ikke burde og ga bort en corner. Da kan alt skje. I mitt hode skal vi ned til Praha og vinne kampen. Vi har gjort det før og må gjøre det igjen, sier Mikel Arteta til BT Sport.

PS! Martin Ødegaard sliter fortsatt med ankelen og var ikke i Arsenal-troppen.