Fotball

Manuel Neuer: – Jeg håper ikke Haaland overrasker meg med høyrebeinet

Erling Braut Haaland (20) kan lørdag kveld hindre Bayern-målvakt Manuel Neuer (34) i å kopiere en legendarisk rekord i Bundesliga.

SUPERCUP: Manuel Neuer og Erling Braut Haaland har møttes to ganger før, her i Supercupfinalen i slutten av september.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Om Neuer skulle holde nullen, betyr det nemlig at han tangerer Oliver Kahns rekord med 196 bundesligakamper uten baklengsmål.

Når Borussia Dortmund og Bayern München møtes lørdag kveld, spiller Neuer «Der Klassiker» for 27. gang. For Neuer er det selvfølgelig ekstra spesielt fordi han opprinnelig kommer fra Dortmunds rivalklubb Schalke 04.

Når Manuel Neuer på forhånd blir spurt av bundesliga.com om å sammenligne storscorerne Robert Lewandowski og Erling Braut Haaland, svarer han:

– Lewy har erfaringen og en god timing og er veldig sterk i boksen. Haaland er en spiller som ofte slipper seg ned dypt, og han spiller mer i rette linjer på grunn av sin hurtighet. Lewy er mer to-fotet enn Haaland, som bruker venstrebeinet mye. Jeg håper at han ikke overrasker meg med høyrebeinet!

Neuer har faktisk holdt buret rent i de tre siste ligakampene mot Dortmund. Haaland spilte den siste av disse, i mai. Nordmannen startet, men forble målløs og ble byttet ut. Bayern München vant 1–0 etter mål av Joshua Kimmich.

Les også

Eksperter brøt ut i latter etter Haaland-intervju

– Det ville være moro å holde buret rent igjen, men det er ikke lett, for Dortmund har noen gode spillere, særlig i angrep.

I september møttes de i Supercupen. Den gang vant Bayern 3–2. Haaland utlignet til 2–2, men Kimmich avgjorde også denne kampen.

Fire ganger på rad, fra 2013 til 2016, ble Manuel Neuer kåret til verdens beste keeper. Han har blitt ligamester for Bayern München åtte ganger på rad. I 2013 og 2020 var han med på Bayerns trippel-triumf med seier i Bundesliga, den tyske cupen og Champions League.

Les også

Brennhete Haaland scoret to for Dortmund - tangerte spisslegenden Ronaldo

VG-tips: Borussia Dortmund-Bayern München

* Begge lag står med 15 poeng der kun målforskjellen skiller. Bayern München har 24-9, mens hjemmelaget Borussia Dortmund har bokført 13-2.

* Dortmund dundret inn en 3-0-borteseier i vakre Brugge i onsdagens Champions League. Det var Dortmunds syvende kamp på ni siste der de har holdt nullen. Det skjedde uten Mats Hummels (f), som trolig blir friskmeldt i tide til denne kveldskampen.

* Robert Lewandowski noterte seg for scoring nummer 12 på åtte kamper da sør-tyskerne knuste østerrikske Salzburg på tampen i tirsdagens CL med 6-2.

* En Robert Lewandowski-scoring tilbys det 1,50 i singleodds for - polakken har scoret 16 mål på 12 kamper mot sin gamle klubb. Målscorerspill på Erling Braut Haaland står til 2,20 i singleodds.

Les mer om

  1. Tippetips
  2. Tysk fotball
  3. Borussia Dortmund
  4. Erling Braut Haaland
  5. Bayern München