Fotball

Nå innfrir Fergusons siste kjøp: – Få som er bedre

Wilfried Zaha (27) er en av Premier Leagues morsomste spillere å se i aksjon når han lykkes. Det gjør han slett ikke alltid. Men starten på 2020/21-sesongen har vært som en drøm.

STERK START: Wilfried Zaha har startet sesongen veldig bra. Her er han i aksjon mot Brighton. Foto: ADRIAN DENNIS / POOL

  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Han er nå oppe i fem mål og en målgivende pasning på seks ligakamper.

Det er en solid fremgang med tanke på at han i hele 2019/20 hadde fire mål på 38 kamper.

Zaha var Sir Alex Fergusons siste kjøp før han ga seg som Manchester United-sjef. Der ble Zaha aldri noen suksess.

Les også

Solskjær ut mot Premier League-konkurrenter: – Kan ikke tro det

Det endte med utlån, først tilbake til Crystal Palace, så til Cardiff, og deretter Crystal Palace igjen. I løpet av sine to sesonger i Manchester Uniteds eie, spilte han bare to kamper for dem. Det endte med at Crystal Palace kjøpte ham tilbake i 2015.

Kantspilleren kan skape kaos i ethvert forsvar - når han får det til å gli. Derfor er det hvert eneste overgangsvindu masse rykter om mulig salg til storklubber, både i England og ellers i Europa.

Ryktene går forresten utenom overgangsvinduene også, og denne uken har det vært snakk om at Zaha kan være på vei til Liverpool.

Wilfried Zaha er født i Abidjan i Elfenbenskysten, men kom til England allerede som fireåring. Det gikk snart gjetord om guttungens bevegelser på fotballbanen, og som 12-åring ble han en del av Crystal Palaces akademi.

Crystal Palace-sjef Roy Hodgson snakket mye om Zaha på sin pressekonferanse torsdag:

– Jeg tror Wilf fortsatt har ambisjoner, og det synes jeg han bør ha - for han er en så god spiller. Når han er i den formen som han er i øyeblikket, så er det få spillere i Premier League som er bedre enn ham.

– Han har mye fotball i seg og er fortsatt i en alder der han kanskje ikke har gitt opp å spille Champions League.

Hodgson gleder seg i mellomtiden med at Zaha fortsatt spiller for Crystal Palace.

– Forhåpentligvis kan vi fortsette å trekke fordeler av ham - helt til noen kommer og tar ham fra oss.

VG-tips: Hjemmeseier

Helgens Premier League starter opp allerede i kveld. Wolves var sist på vei til sin tredje strake 1–0-ligatriumf. Men Newcastle utlignet rett før slutt - akkurat da vi tenkte at Wolves hadde gjort nok til å fortjene alle tre poengene.

Crystal Palace har samme poengsum som vertene (10). De tok en fortjent 2–1-borteseier over Fulham senest - den første på fire kamper.

Med fem mål på sine seks første ligakamper har Wilfried Zaha virkelig fått opp farten. Et målscorerspill på ivorianeren står til 3,50 i singleodds. Vi liker også målscoreroddsen på Wolves Raul Jiménez til 2,30.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tippetips
  2. Premier League
  3. Roy Hodgson
  4. Crystal Palace FC
  5. Wolverhampton Wanderers FC