Glimt-stunt vekker oppsikt: – Dette er god humor

Molde-trener Erling Moe fikk krass kritikk for å ha «satt skapet på plass» tidligere i sesongen. Søndag fikk han smake egen medisin.

SATT PÅ PLASS: Erling Moe kunne ikke gjøre annet enn å lovprise stuntet fra to Glimt-supportere søndag morgen.

– Dette må vi bare hylle, dette er god humor. Jeg traff guttene da jeg kom i morges, det var fine gutter med god humor. Sånne stønt setter jeg pris på, sier Erling Moe til VG.

Etter at Molde slo Bodø/Glimt 4–2, seriemesternes eneste tap i ligaen denne sesongen, uttalte Molde-sjefen at «det var deilig å sette skapet på plass».

Han mente det humoristisk, men slett ikke alle smilte. I den påfølgende uken fikk han et vell av kritiske meldinger fra indignerte Glimt-supportere. Og nå har altså nordlendingene sikret seriemester-skapet.

– Jeg tror ikke alle oppfattet at jeg sa det med et smil om munnen. Når en traff noen såre punkter, må en tåle å få litt tilbake.

Skapet er lenket fast til rekkverket utenfor Aker Stadion, med en kodelås de skal slippe koden til klokken 20.00 - etter Moldes kamp mot Haugesund er ferdigspilt.

– Kudos til Glimt-fansen. La det bli stående. Jo mer av sånne ting, desto bedre, roser Moe.

Per-Magnus Amdam Johansen er én av de to sørlig bosatte Glimt-supporterne som står bak initiativet. Han sier det var mange som ønsket at de skulle finne på noe sprell etter seriegullet ble sikret, og fikk med seg en medsammensvoren.

– Vi fikk samlet opp litt penger for å kjøpe skap og maling, og fant dette på en gjenbruksside. Klokken ni søndag morgen bar vi det opp, og det har tatt av på nett etter det, sier Johansen.

På mikrobloggtjenesten Twitter går diskusjonen varmt og også Glimt i Sør sin Facebook-side har fått flere hundre delinger og likerklikk. Avisa Nordland har alt omtalt saken.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk