Vålerenga-spillerne må i karantene: - En håpløs situasjon

Vålerenga har fått beskjed om at de danske landslagsspillerne i klubben må i 10 dagers karantene. Dermed må klubben i verste fall klare seg uten de tre profilene når seriemesterskapet i Toppserien skal avgjøres søndag.

I TRØBBEL: Sportssjef Eli Landsem og Vålerenga får trøbbel når gullkampen skal avgjøres til helgen.

– Vi har fått beskjed fra de medisinsk ansvarlige i Norges Fotballforbund om at Rikke Madsen, Stine Pedersen og Janni Thomsen må i karantene i 10 dager fra fredag. Da ser det ut som vi må klare oss uten dem på søndag. Da får vi spille med de vi har tilgjengelig, sier sportssjef Eli Landsem til VG.

Vålerenga håper at den siste serierunden på søndagen blir utsatt siden det tross alt er et seriemesterskap som står på spill. Oslo-klubben leder serien på bedre målforskjell enn Rosenborg og har ett poeng på Avaldsnes.

VG fortalte om konsekvensene for innspurten i Toppserien i går.

– Hvis beskjeden fra NFF er at den siste serierunden skal gå som planlagt så må vi forholde oss til det. Det er en håpløs situasjon siden det er et seriemesterskap som skal avgjøres, hvor vi ser ut til å mangle tre av våre faste spillere i førsteelleveren, innrømmer Landsem.

NFF holdt i går et møte med alle klubbene som er involvert i gullkampen. Senere i dag blir det kjent hva forbundet bestemmer seg for.

– Spørsmålet er når karantenetiden utløper. I utgangspunktet går den ut 6. desember, altså samme dag som kampen skal spilles, og da spørs det jo på klokkeslettet. Det er blant detaljene vi må ha på plass før vi kan ta en beslutning, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til NTB.

Kan få mesterligatrøbbel

Problemet med å flytte den siste serierunden er at mange lag sender hjem sine spillere etter helgen.

– Det er det som gjør det vanskelig, sier Landsem. Hun frykter også at Vålerenga kan bli svekket også når laget skal spille 16-delsfinale i Champions League 10. desember.

Den kampen kan også glippe for de tre danskene hvis karantenen skal gjelde etter kveldens landskamp hvor Danmark møter Italia i EM-kvalifiseringen.

– I utgangspunktet rammes ikke Vålerenga-trioen av karantene med mindre de har vært i nærkontakt med de smittede spillerne. Det er det vi må få avklart, opplyser direktør for konkurranse i NFF, Nils Fisketjønn, til VG.

Slik avgjøres gullkampen søndag:
Vålerenga-Arna-Bjørnar
Klepp-Rosenborg
Sandviken-Avaldsnes