Omoijuanfo må vente tross interesse: – Skal mye til at noen går herfra nå

BODØ (VG) Ohi Omoijuanfo har banket inn elleve mål på ti kamper. Det har fanget interessen til utenlandske klubber, men Molde er lite lystne på å la toppscoreren gå. Selv mener han at tiden er inne.

KLAR: Ohi Omoijuanfo er klar til å gripe muligheten hvis han får den. Her er han i intervju med VG etter torsdagens kamp i Bodø.

– Godt spørsmål. Man vet aldri. Man må bare fortsette å jobbe hardt og være ydmyk, så kan alt skje, sier Omoijuanfo til VG.

Først var han sterk i duellen med Alfons Sampsted og headet Molde i føringen, deretter spaserte han inn 2–0 etter en feil i Bodø/Glimts bakre rekker.

Det siste målet var det enkleste av hans elleve mål denne sesongen. VG kjenner til at det har vært både konkret interesse og bud på toppscoreren. Romsdals Budstikke skrev tidligere i uken om interesse fra serbiske Røde Stjerne.

– Jeg har spilt i den ligaen her siden jeg debuterte for Lillestrøm som 16-åring. Nå er jeg 27 år. Det hadde vært gøy å prøve noe nytt, sier han.

OPPOVER: Ohi Omoijuanfo fortsetter å banke inn mål for Molde. Her feirer han etter å ha satt inn 2–0-målet på Aspmyra.

Molde-trener Erling Moe heller imidlertid litt kaldt vann i årene på 27-åringen. Fra før skal Marcus Holmgren Pedersen til Feyenoord 1. juli, mens Fredrik Aursnes over tid har blitt koblet til en rekke klubber.

– Jeg planlegger med dem utover. Det skal mye til at noen går herfra før vi har erstattere, svarer Moe på spørsmål om toppscorerens fremtid.

Overgangsvinduet åpner først 1. august i Norge. Dermed er det vanskeligere å la spillere gå når det internasjonale vinduet åpner 1. juli.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum spøkte intervju med Discovery nylig med at «de er en selgende klubb som ikke vil selge spillere». Klubben får ros av fotballekspert Joacim Jonsson for måten de driver klubben på.

I 2018 valgte han å ikke dra til Kina selv om han kunne få en årslønn på over ti millioner kroner. Kontrakten med Molde løper ut etter sesongen.

– Du sa nei sist. Tar du muligheten nå om du får den igjen?

– Ja, jeg er tobarnsfar og 28 år til neste år. Man summerer opp det man har og velger det beste for seg selv og familien.

– Du begynner å bli gammel og krokrygget nå?

– Helt riktig. Jeg begynner å bli gammel nå så nå må jeg bare ta det jeg kan få, ler den blide 27-åringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk