Fotball

Joshua King har signert for Watford

Premier League-klubben bekrefter at de har signert Joshua King (29) på en toårskontrakt.

KLAR FOR NY KLUBB: Landslagsspiller Joshua King skal spille for Watford de kommende årene.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Klubben forteller på egne hjemmesider at King skal gjennomføre den medisinske sjekken i løpet av helgen, før han slutter seg til troppen neste uke.

Han har signert en toårskontrakt, med opsjon om ytterligere ett år. I Watford blir han lagkamerat med danske Philip Zinckernagel, som ble kåret til årets spiller i Eliteserien forrige sesong etter storspill for Bodø/Glimt.

– Det blir klasse å få enda en skandinavisk spiller. Det er alltid godt og jeg gleder meg til å få Josh hit, sier Zinckernagel til VG.

Det siste halvåret at King vært i Everton, der kontrakten hans utløp 30. juni. Merseyside-klubben var ganske klare på at den ikke kom til å bli forlenget.

Les også

«Hele» landslaget kan bytte klubb: Premier League-interesse og spesiell klausul

Nordmannen startet ikke en eneste kamp for Everton etter januar-overgangen. På elleve innhopp i Premier League ble det null scoringer for de blåkledde.

Før overgangen til Everton, spilte han fem og en halv sesong i Bournemouth. De fem første sesongen ble alle tilbragt i Premier League, før nedrykket til Championship før forrige sesong.

Dette blir Kings sjuende klubb i England. I tillegg til Watford, Everton og Bournemouth, har 29-åringen spilt for Blackburn, Manchester United, Hull City og Preston North End.

Han har scoret 48 mål på 172 kamper i Premier League.

Det har ikke lyktes VG i å få en kommentar fra King fredag ettermiddag.

Les også

  1. Mener fotballen i Norge er for dyr – arrangerer gratis fotballskole

Premier League

SVUTMP
1Liverpool64201541114
2Manchester City64111211113
3Chelsea64111221013
4Manchester United6411135813
5Everton6411127513
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Joshua King
  2. Premier League
  3. Watford FC
  4. Engelsk fotball