Fotball

Haaland ble klapset til etter krangel i bortetap

Erling Braut Haaland (20) har gode minner fra Augsburg, men lørdagens kamp vil han nok fort glemme.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen borte mot Augsburg.
  • Sondre Moen Myhre
    Journalist

Augsburg – Borussia Dortmund 2–0

Ni måneder er gått siden Haaland fikk sin Dortmund-debut borte mot nettopp Augsburg. Den gang kom han inn og snudde kampen med å score hat trick på under 30 minutter.

Lørdagens bortekamp startet selvsagt lysluggen, men det ble en langt mer frustrerende kamp enn debuten i januar.

  • LEST DENNE? Solskjær med Mourinho-spøk etter heldig seier

Heftig krangel

For Augsburg tok i bruk nærmest alle midler for å frustrere Haaland og hans lagkamerater med røffe taklinger. Spesielt hardt gikk det utover 17-åringen Jude Bellingham etter halvtimen.

Den unge engelskmannen ble regelrett meid ned av Rani Khedira. Da tente Haaland på alle pluggene og havnet i en heftig diskusjon med Augsburg-kaptein Jeffery Gouweleeuw.

Haaland dyttet Gouweleeuw, som svarte med å klapse til nordmannen på kinnet. Da dyttet Haaland hardt tilbake og ble etterhvert belønnet med det gule kortet fra dommer Martin Petersen.

Også Gouweleeuw fikk se det gule kortet av dommeren, men krangelen var fortsatt ikke over. Haaland blåste seg opp og viste tydelig med kroppen at Augsburg-kapteinen «lekte» sterk.

– Det er en del av «gameplanen» til Augsburg. De vet at Haaland er en av verdens beste spisser og tenker på hvordan skal de stoppe ham. De kan ikke gi ham rom og må dytte litt borti ham, sa Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet.

Målløs

I selve kampen gikk Haaland målløs av banen.

– Det var en frustrerende dag, oppsummerte Fjørtoft.

En frustrerende dag var det derimot ikke for Augsburg.

Felix Ohis Uduokhai satte dagens første fem minutter før pause og Daniel Caligiuri satte inn 2–0 bare ti minutter ut i den annenomgangen.

Dortmund forsøkte å presse på uten å komme til de største mulighetene. To ganger ropte de også på straffe uten å bli hørt av dommeren.

– Måten vi spilte på var vår plan. Vi vet at Dortmund har mye kvalitet. Vi prøvde å ikke la dem spille så mye. Vi kunne vunnet mer, sa Augsburg-kaptein Gouweleeuw etter kampen.

Les også

Ekspert tror Sørloth vil utfordre Haaland og Lewandowski om toppscorertittelen

Alexander Sørloth kom inn til sin Leipzig-debut borte mot Bayer Leverkusen allerede etter 27 minutter.

Sørloth-debut

I Leverkusen gikk en annen nordmann målløs av banen. Alexander Sørloth signerte for RB Leipzig bare for fire dager siden.

Borte mot Bayer Leverkusen fikk han debuten allerede etter 27 minutter. Danske Yussuf Poulsen måtte av med skade, og inn kom Sørloth.

Da sto det 1–1 i oppgjøret som også ble sluttresultatet.

En eventuell skade på Poulsen kan bety at det blir mye spilletid på Sørloth i Leipzig-drakten fremover.

– Jeg tror han blir en fantastisk spiller for oss. Det var hans første kamp, og det er mye nye ting å sette seg inn i, som for eksempel hvordan presset skal være. Vi kunne se i dag hva han kan gjøre. Vi må få ballen inn i boksen, så vil han score mange mål, sa lagkamerat Emil Forsberg om Sørloth etter kampen.

Les mer om

  1. Erling Braut Haaland
  2. Borussia Dortmund