Alexander-Arnold får kraftig kritikk etter Real Madrid-smell

(Real Madrid – Liverpool 3–1) Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold (22) imponerte ikke ekspertene mot Real Madrid.

  • Herman Folvik, VG

– Den omgangen må han bare glemme. Han har vært elendig de første 45 minuttene, sier Bojan Djordjic, tidligere Manchester United-spiller, på svensk Viaplay.

Det meste Real Madrid skapte i 3–1-seieren kom på Alexander-Arnolds side. Han trøblet fælt med kampens store spiller, Vinícius Júnior, som scoret to.

Det første etter at han fant plass mellom Alexander-Arnold og Nathaniel Phillips.

– Fryktelig. Jeg legger nesten mer skyld på Alexander-Arnold. Han skal ligge smalere. Juniorfeil, sa John Arne Riise, tidligere Liverpool-back, på Viasat.

Verre ble det da Alexander-Arnold sendte Marco Asensio alene med keeper etter en svak klarering. Spanjolen utnyttet det med å sette 2–0.

– Alexander-Arnold har hatt en forferdelig førsteomgang, skrev Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Trent Alexander-Arnold hadde en veldig svak match. Han var involvert i det ene baklengsmålet og slet med posisjoneringen, som han ofte gjør. Han er langt unna det nivået vi har sett ham på tidligere, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Det var to øyeblikk der vi ikke konsentrerte oss nok. Vi var ikke skarpe nok, sier Georginio Wijnaldum, Liverpool-kaptein for anledningen, til BT Sport.

NEDTUR: Trent Alexander-Arnold traff med et godt innlegg mot Real Madrid, men bakover hadde han store problemer.

Alexander-Arnold leverte en sterk kamp i 3–0-seieren mot Arsenal sist helg, mens det ble tyngre tirsdag kveld.

– Vi må være bedre i forsvar, men det handler ikke bare om den bakre fireren, men også hva vi gjør foran, sier Jürgen Klopp, Liverpool-manager, ifølge Liverpool Echo.

– Fotball er et spill hvor feil er normalt, men du ønsker å gjøre dem på de riktige stedene, legger Klopp til.

Les også

Drømmekveld for Vinicius – «juniorfeil» av Liverpool

Liverpools høyreback ble vraket fra Englands landslagstropp nylig. I engelske medier er det blitt en diskusjon om han bør tas ut til EM i sommer.

På Sky Sports var de tidligere forsvarsspillerne Gary Neville og Jamie Carragher uenige mandag.

– Når jeg ser Alexander-Arnold ... Motstander-manageren tenker at de vil angripe på den siden. Han må ta forsvarsspillet sitt mer seriøst, sa Neville.

Les også

Ødegaard fikk «trøst» av Klopp etter ydmykende tap

Han argumenterte videre om at England kom til å møte tøff motstand, og at det finnes bedre alternativ i Kyle Walker for eksempel til slike kamper.

Carragher ville derimot tatt med Alexander-Arnold.

– Han har noe spesielt. Han er en annen type back. Det er litt som å ha Kevin De Bruyne på høyreback, sa Carragher.

Champions League-returen spilles på Anfield neste onsdag. I mellomtiden skal Real Madrid møte Barcelona lørdag, mens Liverpool tar imot Aston Villa.