Syv Godset-spillere har varslet NISO om rasisme fra Pedersen

DRAMMEN (VG) Mandag kunngjorde Strømsgodset at styret har full tillit til trener Henrik Pedersen (43), etter å ha undersøkt påstander om rasisme. I tillegg til den opprinnelige varsleren, har syv spillere varslet interesseorganisasjonen NISO om samme atferd.

GODSET-TRENER: Henrik Pedersen blir beskyldt for rasisme.
  • Joachim Baardsen, VG
  • Sindre Øgar, VG
  • Øyvind Herrebrøden, VG

– Jeg kan bekrefte at NISO har mottatt disse varslene. De er videreformidlet til klubben, sier advokat Eirik Monsen til VG.

TV 2 omtalte de anonyme varslene først.

– Hvis de tingene har blitt sagt, godtar jeg ikke det. Det er ikke greit, sier Strømsgodset-spiller Nicholas Mickelson (21) til VG i forbindelse med dagens trening ved Marienlyst.

Han understreker at han ikke har sett bevis på rasisme fra trener Pedersen.

– Hva tenker du om at Henrik får lov til å fortsette? spør Drammens Tidende.

– Det har jeg faktisk ingen kommentar til.

– Har dere spillere snakket om dette? spør VG.

– Hvis det vi har hørt stemmer, om at det har vært rasisme, er det ikke greit.

– Vil spillerne ha bort Pedersen?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Dette er en kjedelig sak.

TAR AVSTAND FRA RASISME: Nicholas Mickelson uttaler seg om saken vedrørende trener Henrik Pedersen. Her under en kamp i Eliteserien i fjor.

Styret kjenner til varslene

«Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben», skrev Strømsgodset i en uttalelse mandag kveld.

På det tidspunktet var styret kjent med at det hadde kommet syv varsler om rasisme til NISO, spillernes interesseorganisasjon.

– Vi var kjent med at det ble åpnet en linje til NISO for NISOs medlemmer i spillergruppen, og det synes vi var veldig bra. Da hadde de en nøytral kanal de kunne melde gjennom hvis de syntes det var enklere enn å komme direkte til oss, sier styreleder Ivar Strømsjordet til VG.

– Så fikk vi en formell tilbakemelding om at det hadde kommet syv varsler. Det var anonyme varsler, og det var ikke noe konkret innhold, utsagn eller episoder. Det var mer av generell art, legger han til.

Han sier at varslene til NISO handlet om rasisme, og han svarer «ja» på spørsmål om det var et enstemmig styre bak gårsdagens pressemelding.

Les også

Pedersen får fortsette i Godset etter intern utredning

Styrelederen sier at styret søndag fikk en melding signert kaptein Mikkel Maigaard Jakobsen – på vegne av spillergruppen.

– Han viser til at det har vært møter i spillergruppen, og at han også har hatt individuelle møter med dem som var i risiko for å bli utsatt for rasisme. Og konkluderer med at «vi har gjennom dette møtet og i disse samtaler har konkludert med at det ikke har vært noen saker som peker på rasisme mot noen av spillerne fra trener». Så er det vist til to «uheldige episoder» hvor det har vært litt fleipete ordbruk, men ikke noe som noen har oppfattet som rasisme, sier Strømsjordet.

Pedersen nekter

Pedersen selv benektet i en e-post til VG mandag kveld at han har vært rasistisk.

– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, sier Pedersen.

Godset-treneren har ikke besvart VGs henvendelser tirsdag formiddag etter at varslene til NISO ble kjent.

VILLE IKKE SNAKKE: Ingen av disse Godset-spillerne ønsket å prate med pressen i forbindelse med dagens trening ved Marienlyst.

Styreleder Strømsjordet svarer følgende om de mange varslene som skal ha blitt gitt til NISO:

– Vi registrerer det. Det er vanskelig å forholde seg til når det er anonyme meldinger uten konkret innhold, sier han til TV 2.

– Hvordan kommer dere til å følge opp dette videre?

–Det må nesten de som melder til NISO ta stilling til, om de ønsker å stå fram med dette, konkretisere og komme med opplysninger. Det ligger hos spillerne og NISO, det er ikke noe vi kan grave i.

NISO i dialog med Godset-spillere

Eirik Monsen er personlig advokat for den opprinnelige varsleren og han jobber i tillegg for NISO.

– Det jeg kan si, er at vi har vært i løpende dialog med spillerne og deres tillitsvalgte angående denne situasjonen. Det er for å ivareta deres interesser i en opplagt krevende sak, sier Monsen til VG.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk