Så røk Anfield-rekken for Liverpool – seks poeng bak Manchester United

(Liverpool-Burnley 0–1) Liverpool har spilt mer enn syv timer uten scoring i ligaen. Burnley forsvarte seg helhjertet og vant på en sen straffescoring. Tapet betyr at Jürgen Klopps menn sakker akterut i toppen.

OPPGITT: Jürgen Klopp fortviler på Liverpool-benken.

– Vi kan ikke se for oss kampen om ligagullet i øyeblikket, sa Liverpool-manageren ifølge BBC, på pressekonferansen senere utdypet han:

– Hvor tullete vil det være om jeg sitter her og snakker om tittelkampen. Vi har tapt mot Burnley, vi har ikke scoret på tre-fire kamper, jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge siden det er vi scoret. Det er tullete å snakke om tittelkampen. Vi må vinne fotballkamper, vi må score mål.

Liverpool er nå seks poeng bak serieleder Manchester United, som onsdag slo Fulham 2–1. I tillegg har de Leicester og Manchester City fire poeng foran seg, sistnevnte med én kamp mindre spilt.

TV-bildene viste flere ganger en frustrert Jürgen Klopp på Liverpool-benken:

– Kraftig slag i trynet

Liverpool har nå 21 færre poeng enn de hadde etter like mange kamper sist sesong.

– Et kraftig slag i trynet. Det er mitt ansvar, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2.

– Det er min jobb å sørge for at gutta har selvtillit. De jobber hardt, men vi får ikke ballen i mål. Når ting ikke fungerer, må du bare prøve igjen. Det skal ikke være mulig at vi taper den kampen i kveld, men vi klarte det. Dette er et lavmål for oss.

Keeper Nick Pope var som en levende vegg bakerst og opererte til tider også som en sterk sweeper. Foran ham kjempet medspillerne som løver. De var villige til å ofre seg fullstendig for manager Sean Dyche.

– Det er oppsiktsvekkende hvor mange kropper Burnley har foran Pope, fastslo Mark Lawrenson på BBC Radio.

– Det er ikke tilfeldig at Liverpool har marginene mot seg. Burnley forsvarer seg heltemodig, sa Petter Myhre på TV 2-sendingen.

Liverpool hadde Jordan Henderson ute med skade. Mohamed Salah og Roberto Firmino startet på benken, men etter en snau times spill måtte Jürgen Klopp sette inn stjerneduoen.

Siden Salah kom til Liverpool i 2017, hadde klubben vunnet fire av de fem Premier League-kampene der hverken han eller Roberto Firmino hadde vært i startoppstillingen. Blant disse var to seirer mot Burnley. Men denne gang holdt det ikke.

Les også

Klopp med positive van Dijk-nyheter: – Veldig lovende

Sen straffescoring

Mohamed Salah hadde en kjempesjanse rett etter at han kom inn. Pope gjorde en nesten umenneskelig redning.

Den største sjansen i 1. omgang hadde Divock Origi da han fikk motorvei mot Burnley-målet etter en miss av Ben Mee. Men Origi avsluttet tidlig og skuddet gikk i tverrliggeren.

AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Her ligger Ashley Barnes, mens Alisson Becker innser at han har laget straffespark.

Åtte minutter før slutt fikk Burnley straffe da Ashley Barnes gikk i bakken i kamp med Liverpool-keeper Alisson Becker. Dommer Mike Dean pekte på 11-metersmerket. Barnes satte ballen sikkert i mål.

– En billig straffe, for han hadde mistet kontroll over ballen, mente Trevor Morley i TV 2-studio.

– Alisson sa til meg at han ikke var nær ham, uttalte manager Klopp ifølge BBC.

68 kamper uten ligatap på Anfield

Liverpool hadde på forhånd spilt 68 strake hjemmekamper i ligaen uten å tape. Det siste tapet kom i april 2017 (1–2 mot Crystal Palace). Rekorden tilhører Chelsea med 86 fram til oktober 2008.

Liverpool sto også med 348 ligaminutter uten scoring, og passerte dermed 400 minutter tidlig i 2. omgang. Senere i omgangen passerte de også syv timer uten nettkjenning. Den siste scoringen kom 12 minutter ut i kampen mot West Bromwich – for 25 dager siden.

– I de avgjørende øyeblikkene er ikke beslutningene våre rette akkurat nå, det er problemet. Jeg er ganske sikker på at jeg sa det samme forrige uke, sier Klopp i et intervju med SkySports.

MÅLTØRKE: Liverpool har nå spilt over syv timer i serien uten å score mål.

Han tar på seg ansvaret, og understreker at spillernes prestasjoner og valg på banen ofte er et resultat av informasjon han gir før kampene.

– Det er alltid min feil. Tingene som ikke fungerer er min feil. Om jeg gir beskjeder om hvordan ting skal være, og det ikke fungerer, må jeg være mer tydelig, sånn er det, fortsetter Klopp.

Sist Liverpool spilte fire seriekamper uten å score var våren 2000, da det ble fem strake uten mål.

Liverpool har et tøft program videre med Manchester United i FA-cupen og bortekamper mot Tottenham og West Ham i ligaen.

PS: Sist Jürgen Klopp opplevde fire ligakamper uten mål med klubben sin var med Mainz i slutten av 2006.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk