Moe hyller spillerene før «seriefinalen»: – En utrolig mentalitet

Molde-trener Erling Moe (52) vil ikke legge seg borti Bodø/Glimts kjøpefest. Han fokuserer heller på eget lags seiersrekke – og hyller mentaliteten i Molde.

I FLYTSONEN: Erling Moe etter oppgjøret mot Sandefjord i 2020.

Bodø/Glimt-Molde, som kan sees på Max og Discovery lørdag klokka 18.00, blir en nøkkelmatch i den siste tredelen av Eliteserien.

Etter 20 runder topper Molde med 48 poeng. Glimt har 41 poeng og fem måls bedre målforskjell.

– Jeg ser ikke på det som en seriefinale, fordi ingenting blir avgjort der oppe, men jeg skjønner spørsmålet. Resultatet i Bodø vil definere hvordan fortsettelsen blir, sier Molde-sjef Erling Moe.

– Jeg ser på dette som en ganske vanlig kamp. Vi kommer til å spille vårt spill, sier han.

Han drar nordover med syv strake seirer i Eliteserien. 3–4-tapet mot Viking 7. mai er det siste nederlaget. Det betyr 15 kamper uten tap.

– Vi har spillere som har vært utrolig flinke til å nullstille. Vi «vasker» en kamp ut av systemet og ser frem mot den neste. Gruppa har vist en utrolig mentalitet. Kommer vi under, så blir vi heller ikke berørt – vi bare fortsetter med vårt eget spill, beskriver Moe.

Bodø/Glimt har åtte kamper uten tap (7–1–0) og har brukt overgangsvinduet til å sprenge rekorder.

– Jeg har ingen kommentar til hva de velger å gjøre med pengene. Det er opp til hver enkelt klubb. Vi har vår filosofi som vi er særdeles fornøyd med. Vi ønsker å hente spillere som vi videreutvikler og gjør så gode at vi selger dem med god fortjeneste.

– Så får andre klubber velge sin inngang. Men det er bra at folk er offensive og ambisiøse.

Molde forsøkte å hente Odds midtstopper Odin Bjørtuft på Deadline Day, og ifølge TV 2 prøvde klubben seg også på Strømsgodsets talent Tobias Gulliksen.

– Jeg synes han er en utrolig interessant spiller som jeg ser et veldig stort potensial i, sier Moe til VG om Gulliksen.

– Håper dere å lande ham i neste vindu?

– Du vet aldri hva som skjer ved neste korsvei. Vi er i ferd med å planlegge det, og vi får ta det når den tid kommer, sier Moe, som sier seg fornøyd med at Kristian Eriksen ble hentet til klubben og at spillere som Feyenoord-aktuelle Sivert Mannsverk blir i klubben.

– Vi har manko på midtstoppere, og der kom vi ikke i mål med det vi ønsket oss, men det viktigste nå var å beholde dem vi har. Vi har hatt interesse på flere, men ikke noe som er formalisert i form av bud, sier Moe.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk