De Gea vrakes fra United mens Real Madrid-ryktene svirrer

Louis van Gaal mener sommerens store overgangssaga påvirker prestasjonene til Manchester Uniteds stjernekeeper.

FÅR IKKE SPILLE: David De Gea får ikke spille for Manchester United før klubbfremtiden er avklart. Her er United-keeperen fra en kamp mot Tottenham på Old Trafford sist sesong.
  • Daniel Røed-Johansen

David De Gea har de siste to sesongene etablert seg som en av verdens aller beste keepere. Det har gjort at Real Madrid har gjort ham til sommerens store overgangsmål.

I flere måneder er De Gea blitt koblet til en overgang til den spanske hovedstadsklubben, men det er fortsatt ikke kommet noen avklaring rundt målvaktens fremtid.

Får ikke spille ligaåpningen

Manchester United-manager Louis van Gaal er nå klar på at De Gea ikke er aktuell for å spille før klubbfremtiden er avklart.

Han har merket seg at De Geas prestasjoner på trening og i kamp påvirkes av overgangssagaen.

Det betyr at De Gea ikke spiller i lørdagens åpningskamp i Premier League mellom Manchester United og Tottenham.

— Han spiller ikke. Det handler om mennesket, ikke bare en spiller, og han greier ikke å håndtere situasjonen, sier van Gaal dagen før serieåpningen.

- Jeg kan ikke lede denne prosessen

Den nederlandske manageren er frustrert over at det fortsatt er usikkerhet rundt keeperen, men sier at det er opp til administrerende direktør Ed Woodward å finne en løsning.

— Jeg kan ikke lede denne prosessen. Jeg kan bare se og observere, og det er det jeg gjør, sier van Gaal.

Real Madrid la tidligere i sommer inn et bud på De Gea, men United svarte med å kreve Real Madrid-kaptein Sergio Ramos i retur. Etter et møte i Kina mellom Ramos og Real Madrid-president Florentno Pérez ble mulighetene for en United-overgang kraftig redusert. Pérez var klar på at han ikke vil la Ramos forlate klubben.

Víctor Valdés er ikke ønsket med videre i United av van Gaal, og keepervalget mot Tottenham står derfor mellom nysigneringen Sergio Romero og klubbproduktet Sam Johnstone.