Fotball

Bulgaria-sjefen: - Johansen taklet meg med vilje

Slik forklarer treneren hva som skjedde.

Det ble diskutert heftig i sekundene etter at Stefan Johansen taklet Ljuboslav Penev.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Norske medier var samstemte i at Stefan Johansen var Norges beste i 2-1-seieren over Bulgaria. Johansens presise pasninger og utrettelige defensive løp til tross — hendelsen som skjedde på overtid vil nok huskes best.

Celtic-spilleren skled langs gresset for å holde ballen i spill, men taklet i stedet Bulgarias-trener Ljuboslav Penev, som hadde stått ved sidelinjen for å skrike instruksjoner til de bulgarske spillerne, som jaget en utligning.

Stefan Johansen og Ljuboslav Penev ble skilt fra hverandre etter taklingen.

— Det går bra, men jeg er overbevist om at den norske spilleren gjorde det med vilje, sa Penev til bulgarske sporta.bg.Penev fordelte imidlertid ikke skyld i et intervju med en annen bulgarsk avis.

— Nei, nei, alt går bra. Det er standard at slike ting skjer. Jeg var klar, jeg vet hvordan man faller, jeg presset ham ned, og falt, sa Penev til petel.bg.

- Det var ikke med meningen

Etter taklingen tok en frustrert trener tak i Johansen og ga ham en liten dytt. Senere kom også to bulgarske spillere bort og dyttet Johansen, som kjeftet tilbake mot bulgarerne.

Johansen og Yordan Minev fikk begge gult kort etter hendelsen.

Les også

Slik har buende skotter gitt «Gigant-Johansen» en ny dimensjon

Stefan Johansen hevdet selv at det ikke var hans intensjon å felle Penev.

— Jeg sklitakler ham, men det var ikke med vilje. Vi tok hverandre i hendene like etterpå. Da var det greit, sa Johansen til Dagbladet.

- Vi skal slåss med Norge

Norges seier betyr at Johansen og kompani nå har seks poeng av ni mulige.

— Vi spiller smart når vi tar ledelsen, og gjør det vi skal gjøre. Vi holder på kula, og det er deilig å se at vi har innbyttere som scorer mål, og ikke bare går og er misfornøyde med at de ikke starter. Det er det som kjennetegner gode lag, sa Johansen til Aftenposten.

Etter kampen gratulerte Stefan Johansen sin tidligere Strømsgodset-lagkamerat Martin Ødegaard, som ble tidenes yngste til å spille en EM-kvalifiseringskamp mandag.

Bulgaria og Penev befinner seg på sin side i en mer prekær posisjon i gruppe H. De har tre poeng på sine tre første kamper, og ligger på fjerdeplassen bak Norge.

– Vi skal slåss med Norge om tredjeplassen i gruppen. Vi møter dem hjemme i Sofia neste høst. Vi har fortsatt sjansen, iallfall til å ta oss til omspill, sa han til NTB etter 1-2-tapet på Ullevaal.

Les også

  1. Verdens største medier hyller Ødegaards rekorddebut

  2. Slik har Rushfeldt løst landslagets største problem

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Bulgarias herrelandslag fotball