Fotball

Slik forklarer Finne valget som provoserer Brann-fansen

Brann: Vi hørte ingenting. Finnes agent: Jeg sendte SMS til Brann for to dager siden.

Bård Finne er klar for Vålerenga.
  • Øystein Vik

Mandag slutter Bård Finne seg til sin nye klubb Vålerenga. Fredag kveld landet han faktisk i hjembyen Bergen, der han hadde en kort og turbulent Brann-karriere som tenåring.

Overfor BT gir Finne Vålerenga-trener Ronny Deila mye av æren for at han sa ja til Oslo-klubben og Brann-rivalen.

– Det har vært interesse fra dem i det det siste og det var veldig interessant for meg. Jeg har hatt gode samtaler med treneren, som jeg mener er Norges beste. Jeg har veldig tro på at han kan utvikle meg og jeg gleder meg til å spille under ham, sier Finne.

Les også

Agenten kom med klokkeklar lovnad til Brann-fansen i 2013. I kveld ble Finne likevel klar for Vålerenga

Vil ikke kommentere

– Mange Brann-supportere er sinte for at du går til Vålerenga, hva har du å si til dem?

– Ingen kommentar.

– Blir det rart å spille for en Brann-rival?

– Ingen kommentar. Jeg gleder meg til å komme i gang med noe jeg har troen på.

– Er du blitt en bedre spiller av årene i Tyskland?

– Definitivt. Jeg har trent med en Bundesliga-klubb i to år (Köln) og spilt kamper på høyt nivå, sier Finne.

Det siste året har han tilbrakt i Heidenheim, som er en klubb på andre nivå i et av verdens beste fotballand. Agent Stig Lillejord sier Brann aldri var en aktuell arbeidsgiver for Finne nå, og at det har vært helt stille fra ledelsen på Stadion.

– Vi har ikke hørt et ord fra Brann. I løpet av perioden som er gått der Bård har spilt lite, har Brann aldri kommet med en forespørsel om Bård. Jeg legger meg ikke opp i deres spillerlogistikk, det må være Branns bord, sier Lillejord.

Les også

Tidligere Brann-spiller klar for Vålerenga

Dette sier Brann

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, svarer på agentens uttalelser sent fredag kveld.

– Jeg fikk dette med meg i kveld. Jeg har ikke visst at Bård Finne var på vei tilbake til Norge.

– Du var ikke klar over at det var bevegelse rundt ham?

– Nei

Soltvedt viser til at han nylig har lest i media at Finne følte han hadde god utvikling som fotballspiller fordi treningshverdagen i Tyskland var så god. Til tross for at han ikke fikk spille.

– Når vi registrerer det, og vet at Stig Lillejord (Finnes agent) har sagt at treningshverdagen i Norge ikke kan sammenlignes med den i Tyskland, da er det klare signaler til oss. Vi som er en klubb i rød sone kommer ikke på banen da, når vi vet at han har kontrakt med en 2. Bundesligaklubb.

Branns sportssjef mener det hadde vært naturlig av Lillejord å spille inn Finne overfor Brann. Men han er likevel ikke overrasket over at Lillejord lot være.

– Slik er det av og til i fotballen. Dette kan ha vært en lukket prosess der de ikke ville involvere andre. Eller de kan ha sett at vi har veldig gode spillere og ikke ville ha inn flere.

Lillejord sier på sin side at han for to dager siden sendte en SMS til Soltvedt om han var interessert i en «offensiv kvalitetsspiller».

– Jeg nevnte selvsagt ikke at det var snakk om Finne, jeg måtte vite om Brann hadde rom for det først, men jeg fikk negativt svar, sier Lillejord.

Solvedt mener Lillejord har en klar agenda med å ta opp Brann når Finne går til erkefienden Vålerenga.

– Vi føler oss ikke såret eller truffet på grunn av det Stig sier, men jeg synes dette bare er unødvendig. Han prøver å få bort fokus fra noe som han vet vekker følelser i Bergen, sier Soltvedt og utdyper.

– Jeg synes det er rart at vi blir blandet inn. Vi har lokale spisser i Steffen (Lie Skålevik) og Torgeir (Børven). I tillegg til Jakob (Orlov) og Azar (Karadas), så det er langt fra sikkert at dette ville vært aktuelt for oss uansett. Jeg synes bare det er smålig av han å angripe klubben. Av og til angriper Lillejord Brann-fansen, og andre ganger klubben. Han får heller holde seg til saken.

Lillejord på sin side sier han bare har svart på spørsmål fra media om Brann var aktuelle for Finne, og at det var derfor Brann kom opp i denne saken.

– Jeg har ikke angrepet Brann. Soltvedt kan prøve å vri seg unna dette, men saken er den at ingen i Brann har stilt meg spørsmål om å hente tilbake Finne siden 2014. Brann har bare glemt ham, sier Lillejord.

Med Vålerenga-trener Ronny Deila, derimot, er det en helt annen historie.

– Essensen i saken er den at det ikke er min oppgave å drive Branns spillerlogistikk. Deila var på meg allerede i august i fjor om Finne. At Soltvedt er såra og vonbråten for at han ikke har fått Finne spilt inn fra meg...han må bare følge med, sier Lillejord og utdyper:

– En spiller må føle seg ønsket i en klubb for å gå dit. I Vålerenga føler Bård seg utrolig ønsket, sier Lillejord.

Soltvedt sier dette om det er aktuelt for ham å samarbeide mer med agent Lillejord.

– Stig og jeg har hatt så mange feider de siste årene. Han har de spillerne han har hos oss, men det er en stund siden han har fått inn nye. Stig og jeg har kranglet før, men jeg har aldri hatt behov for å angripe ham. Men når han angriper klubben, så fremmer ikke det samarbeidsklimaet. Det legger jeg ikke skjul på. Men han har vel andre klubber å handle med.

Branns sportssjef har vært Finnes trener i mange år, og presiserer at han bare ønsker spilleren det beste. Soltvedt svarer slik på spørsmål om det surt å se det tidligere Brann-talentet gå til Vålerenga.

– Skal du være i Brann og jobbe i denne klubben, er det mange følelser. Men du kan ikke la følelsene styre jobben. Det kommer spillere til oss som har spilt i VIF og gjør det bra her, og motsatt. Takler du ikke at det er slik, kan du ikke jobbe i fotballen.

Bård Finne og Vålerenga kommer til Brann Stadion 2. juli.

Les mer om

  1. Ronny Deila
  2. Bård Finne
  3. SK Brann
  4. Vålerenga Fotball