Yttergård Jenssen bekrefter: – Jeg er tilbake

Ruben Yttergård Jenssen (29) bekrefter Kaiserslautern-returen.

RETURNER: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake i Kaiserslautern.

Som iTromsø skrev i dag er Ruben Yttergård Jenssen på vei tilbake til gamleklubben Kaiserslautern, på lån fra Groningen ut sesongen.

Det bekreftet i ettertid fotballspilleren fra Tromsø på sin offisielle instagram-profil.

– Da er det offisielt. Veldig lange travle hemmelighetsfulle dager, skriver Yttergård Jenssen i en SMS til iTromsø-sporten klokken 16.30.

Dette skrev Yttergård Jenssen på sin instagram-profil.

– I'm baaack! For the rest of the season I get the privilege of playing in Fritz Walter Stadion again. We have very difficult times ahead of us. But together anything is possible! We will give everything to secure 1.FC Kaiserslautern a spot in the 2. Bundesliga #zusammenlautern #betzenberg #westkurve #11

Les også

Klubbskifte bekreftet: Ruben Yttergård Jenssen glipper for TIL

Tre år i klubben

Yttergård Jenssen forlot TIL til fordel for Kaiserslautern sommeren 2013 og spilte tre sesongen for den tyske klubben.

Han noterte seg for 75 seriekamper og ni mål i de tre årene han var i klubben, før han i fjor sommer tok overgang til nederlandske Groningen.

Der har det etter hvert blitt mindre spilletid, og det er grunnen til at publikumsyndlingen nå vender tilbake til Tyskland.

– Jeg hadde en vanskelig situasjon i Groningen. Da kom Kaiserslautern på banen og spurte om det var mulighet for en retur. Når de i tillegg var i en vanskelig situasjon tabellmessig, så var det noe som fristet veldig. Jeg har ett stort hjerte for klubben og vil være med på å forsøke å berge plassen, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

TIL var på ballen

TIL har ikke lagt skjul på at de ønsker Yttergård Jenssen tilbake. De forsøkte også å hente Yttergård Jenssen tilbake nå.

– Ja, vi var i kontakt med ham og sjekket det ut, sier sportssjef Svein-Morten Johansen, som har forståelse for at Ruben vil være «ute» en stund til.

– Fikk dere beskjed om når dere kan ringe ham igjen?

– Det er sikkert aktuelt når ting er moden for det. Det kan ta ett år eller tre år. De får vi se på. Det første møtet med Tom Høgli hadde jeg høsten 2013 – i Brussel, sier Johansen.

Høgli ble som kjent først klar for TIL 1. januar i år.

Les også

Stor oversikt: Slik skal eliteserieklubbene forsterke seg før 2018-sesongen

Sist på tabellen

Kaiserslautern har hatt en fryktelig start på sesongen og ligger desidert sist på tabllen med skarve 12 poeng på sesongens 18 første kamper (2–6–10).

De har hele 10 poeng opp til Heidenheim på sikker plass, og ligger syv poeng bak Darmstadt 98 (16.-plass), som ligger på kvalikplassen.

– Jeg har trua på at vi kan klare å berge plassen. Treneren har gode tanker og har gjort et godt inntrykk. Det er mange gode spillere i troppen og flere jeg kjenner fra før, sier den tidligere TIL-spilleren.