Gulbrandsen og Agnaldo senket Aalesund

Molde vant generalprøven mot Aalesund på Aker stadion lørdag ettermiddag.

Fredrik Gulbrandsen scoret Moldes første mål i seieren over Aalesund. Her fra en seriekamp i fjor.
  • Daniel Nerli Gussiås

Molde-Aalesund 2-0

Molde(Rbnett): MFK hadde få problemer mot et Aafk-lag uten sentrale spillere som kaptein Bjørn Helge Riise og Fredrik Carlsen. Scoringene kom fra henholdsvis Fredrik Gulbrandsen og Agnaldo, som nå har puttet tre på de siste to kampene.

Selv om kampen startet jevnspilt, var hjemmelaget det beste i første omgang. Aafk var farlig frampå med sin eneste skikkelige sjanse i første omgang etter 16 minutter. Franck Boli fikk en fin pasning i bakrommet, og løp fra moldeforsvaret. Keeper Ethan Horvath kom ut fra målet, og stresset Boli så mye at avslutningen ble svak, og gikk til side for mål.

Les også

Isak (20) trente under Ancelotti, Benitez og Mourinho. Sammen med Terry, Drogba og Lampard. Nå spiller han for Molde

Molde ropte på straffe

Etter dette tok Molde mer og mer over. Debutant for dagen, Isak Ssewankambo var mye involvert, og var ofte med å bidro offensivt. Kombinasjonene satt og Molde spilte bra. Hjemmelaget hadde fem gode sjanser som kunne vært omsatt i mål i løpet av omgangen. Fredrik Aursnes, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen hadde alle sine respektive sjanser. Sistnevnte med et skudd fra 14 meter rett på keeper, like før lagene gikk i garderoben. Til tross for at Molde etterhvert styrte kampen, gikk lagene til pause med 0-0. Molde skulle muligens hatt to straffespark i første omgang. Etter 24 minutter fikk Mohamed Elyounoussi et fint fremspill inne i feltet. Kantspilleren tok ned ballen på brystkassa, og fikk samtidig en kraftig dytt i ryggen. Molde ropte på straffe, men dommer Martin Lundby var ikke enig. Senere i omgangen ble også Eirik Hestad felt. Dette tilsynelatende på innsiden av 16 meteren, men her ble det dømt frispark.

Les også

Årets Molde-drakt mangler én sponsor

Andreomgangen startet som den første, lagene spilte jevnt de første minuttene. Molde hadde ballen mest, og etter 60 minutter fikk hjemmelaget frispark i god innleggs-posisjon fra venstre. Fredrik Aursnes slo et presist frispark inn i feltet, hvor Fredrik Gulbrandsen flikket ballen videre, og ned i det lengste hjørnet til Andreas Lie.

Flott Agnaldo-prestasjon

Etter målet ble Eidur Gudjohnsen tatt av banen, som sakte men sikkert begynner å komme i form. Gjestene satt inn Mostafa Abdelloue og debutant Edwin Gyasi, og kom litt mer inn i kampen igjen. Kanspilleren skapte et par farligheter, men ingen klarte helt å sette Ethan Horvath på den store prøven.

2-0 kom etter et fint soloraid fra Agnaldo etter 72. minutter. Spissen dro med seg ballen inn i feltet, Andreas Lie kom ut fra streken, og Agnaldo plasserte ballen elegant over keeperen, og via tverrligger og inn i målet. Spissen var god både i dag og mot Mjøndalen og er definitivt en utfordrer for Solskjærs startellever inn mot seriestart.

Spissen kom inn sammen med Sander Svendsen etter timen, og begge var mye involvert i det som skjedde fremover. Hjemmelaget skapte ikke de helt store sjansene etter 2-0 målet, men kom til mange innlegg fra Svendsens venstreside. Molde var nærere 3-0 ved Mushaga Bakenga etter 82. minutter, enn Aafk var redusering.

Les også

– Slapp avfolkens,vi har kontroll!

Det nærmeste gjestene kom var et raid fra Franck Boli etter 86 minutter, men spissen ble forstyrret av Per-Egil Flo, og avslutningen gikk rett på Ethan Horvath i Molde-målet.

Alt i alt en god gjennomkjøring for Molde inn mot seriestart. Molde Møter KBK i morgen klokken 14.00.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk