Fotball

Dette taler mot Svennis som Vålerenga-sjef

<p>Nettverket rundt trenerstjernen Sven-Göran Eriksson (64) har kontaktet Vålerenga om den ledige trenerjobben.</p>

Ivory Coast's head coach Sven Goran Eriksson looks on during their international friendly soccer match against Paraguay in Evian-les-Bains May 30, 2010. REUTERS/Denis Balibouse (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) DENIS BALIBOUSE

 • Erlend Nesje
  Journalist

Ivory Coast's head coach Sven Goran Eriksson looks on during their international friendly soccer match against Paraguay in Evian-les-Bains May 30, 2010. REUTERS/Denis Balibouse (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) DENIS BALIBOUSE

KOBLES TIL VÅLERENGA-JOBB: Trenerlegende Sven-Göran Eriksson. Digitalsport

I går kveld meldte svensk TV 4 at den svenske trenerlegenden er i kontakt med Vålerenga om trenerjobben. Men det er flere ting som taler mot den tidligere svenske landslagssjefen: Lønn, alder og «sult».

— Vålerenga har en attraktiv jobb og det er mange kandidater. Men vi kan ikke kommentere alle navnene det spekuleres i, sa mediesjef Lasse Vangstein til Aftenposten i går kveld.

Sportslig leder Håvard Lunde kalte nyheten for «rene spekulasjoner», at klubben er midt inne i en prosess med å ansette ny hovedtrener, og at de ser på en rekke navn.

Aftenposten vet at Erikssons navn har vært nevnt i klubblokalene i Vallhall. Men vi vet også at det ikke er veldig realistisk at svensken som ledet England til tre mesterskapskvartfinaler blir Vålerengas hovedtrener i 2013. ## Kontaktet av agenter

Det er agenter og nettverket rundt «Svennis» som skal ha kontaktet både Vålerenga og en rekke andre klubber. Etter at svensken ble sparket av Leicester i fjor, dro han til Thailand. Der fikk han jobb som teknisk direktør i Tero Sasana. Nå er han snart kontraktløs der og jakten på ny klubb har startet.

64-åringen fra Torsby vil tilbake som trener. Og nettet rundt han søker bredt etter ledige jobber, på samme måte som Vålerenga leter bredt etter mannen som skal ta over etter Martin Andresen.

Men det er flere ting som taler mot at Svennis kommer til Vålerenga:

Eriksson er en veldig dyr mann. Trenerveteranens lønn er langt utenfor Vålerengas rekkevidde, som ligger på et lønnsmessig nordisk toppnivå, men der smertegrensen er 4-5 millioner kroner i året. I det tallet regner vi med sign-on-fee/utkjøp fra kontrakt, fastlønn og bonuser.

Eriksson er i ferd med å bli en gammel mann. Han har nådd middagshøyden som trener og har sluttet/fått sparken flittig de senere årene. Har han sulten, lidenskapen og «driven» til å lede et norsk lag som vil tilbake i den ypperste norsktoppen?

Kan ikke mislykkes

Men det viktigste spørsmålet som Vålerenga-ledelsen trolig stiller seg selv ganske ofte mens de jobber med kandidater, og setter opp «long-list» som skal ned til «short-list», er:

«Har vi råd til å mislykkes nok en gang etter et sjansespill i ansettelsen av hovedtrener?».

Svaret er nei. For ansettelsen av Martin Andresen var et sjansespill fra dag 1, og det endte med brudd etter fem år uten fremgang.

Derfor har de ikke råd til å mislykkes en gang til. En mett «Svennis» på vei inn i pensjonisttilværelsen vil være et meget dyrt sjansespill.

Trolig vil hans navn bli nevnt flittig i forbindelse ved Vålerenga. Men veldig realistisk er det ikke.

 1. Les også

  &laquo;Svennis&raquo; også aktuell for jobb i München

 2. Les også

  &laquo;Svennis&raquo; kobles til Vålerenga

 3. Les også

  Rekdal: - Naturlig å se på meg om man vil vinne

 4. Les også

  Berg ikke avvisende til trenerjobben i VIF

 5. Les også

  Sjekk disse, Vålerenga!

 6. Les også

  &ndash; Har ikke snakket med Vålerenga

 7. Les også

  Tjærnås: - Umulig å unngå Martins exit

 8. Les også

  Fritt frem for Høgmo

 9. Les også

  Andresen må gå etter svake resultater i VIF

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Svennis forhandler med tysk klubb

 2. FOTBALL

  &laquo;Svennis&raquo; kobles til Vålerenga

 3. FOTBALL

  &laquo;Svennis&raquo; takket nei til 1860 München

 4. FOTBALL

  Svennis klar for 1860 München

 5. FOTBALL

  Svennis kan bli ukrainsk landslagssjef

 6. FOTBALL

  &laquo;Svennis&raquo; også aktuell for jobb i München