Høgmo varsler endringer før Finland-kampen

Landslagssjefen testet flunkende ny formasjon på treningen i Drammen.

Fotballandslaget trente lørdag formiddag på Marienlyst stadion i Drammen. Per-Mathias Høgmo møtte pressen i forkant av treningen.
  • Kjetil Flygind

MARIENLYST (Aftenposten): Etter et iskaldt 0-0 mot Estland i Tallin blir det nye fjes mot Finland på Ullevaal tirsdag. To «nye» ble drillet lørdag.

Lørdag formiddag trente landslaget på kunstgresset på Marienlyst i Drammen. Bortsett fra togene som passerte bak den ene tribunen, fikk Per-Mathias Høgmo & Co. lade opp til tirsdagens andre treningskamp for året i fred.

Landslagssjefen varsler endringer på laget når Hans Backe og Finland kommer til Oslo.

— Det blir ikke mange, men noen blir det. Når vi først har to kamper ønsker vi å se en del spillere. Den internasjonale erfaringen er viktig, sier Høgmo.

Les også

Høgmo har akkurat det samme problemet i 2016 som i 2015

Kan bli endringer på topp

Omar Elabdellaoui er tilbake på landslaget etter at han måtte stå over Estland-kampen på grunn av skadeproblemer.

Omar Elabdellaoui er tilbake og kan få sjansen mot Finland, mens det også kan bli endringer på topp. Dessuten har Høgmo varslet at alle de tre keeperne skal få spilletid før alvoret begynner til høsten. Men om Bundesliga-målvakt Rune Almenning Jarstein settes på benken til fordel for André Hansen eller Ørjan Håskjold Nyland vil han ikke si noe om nå.— Hvem som står får dere se når vi kommer så langt. Vi har gjort noen tanker rundt det, men man vet aldri hva som skjer på trening inn mot kamp, sier Høgmo til de rundt ti journalistene som var til stede i Drammen lørdag.

Jarstein, iført lue og jakke, ruslet av treningsfeltet tidlig. han pekte på halsen sin, fikk et nikk av Høgmo og gikk av banen etter en kjapp prat med landslagets lege. Det virker som om Ørjan Håskjold Nyland vokter buret mot Finland.

Etter kvalikmissen mot Ungarn i fjor er det en overdrivelse å si at det koker rundt Norge nå. Påskeaften var det i tillegg til journalistene fem-seks skuelystne som hadde funnet sin plass på tribunen i Drammen. Hverdagen har innhentet landslaget etter optimismen og entusiasmen som vokste seg stor utover sist høst.

- Vi må bli mer effektive

Etter Finland venter tre kamper i Høgmos «mini-EM», før Tyskland venter i VM-kvalik til høsten.

Men før det har landslagets støtteapparat brukt tiden på å analysere Estland-kampen.

Vi har hørt konklusjonene av det arbeidet før.

— Vi må bli bedre, mer effektive på siste tredjedel, det har vi mye fokus på. Og så ser vi at det er veldig viktig å holde nullen internasjonalt. Vi har få kamper sammen, lite tid til forberedelser, og vi så i fjor at det å holde nullen som vi gjorde i seks kamper i kvaliken var med på å bringe oss til gruppefinalen mot Italia. Mot Estland slapp vi til én sjanse og holdt nullen, sier Høgmo.

Testet flunkende ny formasjon

Han har ingen formening om oppmøtet på Ullevaal tirsdag for å se et landslag som må tåle enda noen måneder i skyggen mens Fotball-Europa går og venter på EM.

Dette laget ble drillet på lørdagens økt – i det som minnet om en 3-5-2-formasjon:

Ørjan Håskjold Nyland – Even Hovland, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Omar Elabdellaoui, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Veton Berisha, Haitam Aleesami – Jo Inge Berget, Adama Diomande.

Utover i økten ble det gjort endringer. Da ble det terpet i en mer tradisjonell 4-4-2-formasjon. Med Johansen og Nordtveit sentralt, med Berisha og Ciljan på kantene, og Berget og Diomande på topp.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: