Fotball

Celtic klarte ikke å score mot bunnlaget

Bare 0-0 for Deilas menn hjemme mot vesle Ross County.

SLITER MED Å SCORE: Ronny Deila og Celtic leder serien, men klarte ikke å slå Ross County lørdag (arkivfoto).

Celtic burde normalt valse over Ross County på hjemmebane, men slik gikk det ikke i lørdagens seriekamp. Manager Ronny Deila var frustrert etter pinlige 0-0. Selv om det skotske mesterlaget var overlegen i banespillet, slapp tabelljumboen unna uten baklengsmål. Det har vært Celtics problem den siste tiden. Laget sliter med å omsette spillemessig overtak i sjanser og scoringer.

Ofte blir det ettmålsseirer på «autopilot», men de siste to kampene har Celtic fått mer trøbbel enn som så. I forrige runde tapte Deilas lag 1-2 mot Dundee United.

– Dette var en veldig frustrerende kamp. Vi hadde ballen i 90 minutter, men klarte ikke å bryte dem ned og få opp tempoet. Med så mye ballbesittelse må vi skape mer, og det er det som var skuffende i dag, sa Deila etter lørdagens kamp.

Vanskelig

Dundee United kunne utnyttet Celtics poengtap lørdag til å ta seg opp i ryggen på serielederen, men takket være serietoerens tap for St. Johnstone er avstanden på tabellen fem poeng.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic og var involvert i mye av det vertene foretok seg offensivt. Laget presset Ross County bakpå, men gjestene forsvarte seg godt foran drøyt 45.000 tilskuere på Celtic Park.

– Det er læring i å takle slike lag. Det er ikke siste gang vi kommer til å møte et lag som legger seg bakpå. De gjorde det bra, og vi må gi dem kreditt for det. Men vi skal skape mer enn vi gjorde, fortsatte Deila.

– Forstår fansen

Nærmest scoring kom Callum McGregor da han skjøt i tverrliggeren i det 50. minuttet. Returen traff John Guidetti, men den svenske spissen fikk ikke satt ballen på mål.

Ross County hadde også et skudd i stolpeverket.

– Vi er absolutt henrykt over måten spillerne gjennomførte kampplanen på. Vi var uheldige da Filips (Kiss) skudd traff stolpen. Ett poeng er det vi fortjente for innsatsen vår i dag, sa manager Jim McIntyre.

Kampen var Celtics siste for året. Men allerede 1. januar venter Partick Thistle på bortebane. Da bør serielederne prestere bedre enn i lørdagens kamp.

– Jeg forstår fansens frustrasjon. Jeg er også frustrert, sa Deila, som er under press etter en – sett med Celtic-øyne – skuffende høstsesong. (©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Ronny Deila
 3. Scottish Premiership
 4. Celtic FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Deilas seiersrekke tok slutt mot topplag

 2. FOTBALL

  Deila og Celtic økte serieledelsen

 3. FOTBALL

  Frustrert Deila da Celtic forble målløse hjemme

 4. FOTBALL

  Deila fikk ødelagt juleutflukt med døtrene

 5. FOTBALL

  Celtic vant uten Stefan Johansen

 6. FOTBALL

  Johansen scoret da Celtic avanserte i FA-cupen