Fotball

Norske Tottenham-supportere i ekstase: - Tør ikke å tenke på hva som skjer om vi vinner

Christian Eriksen og Harry Kane opplever gode tider i Premier League for tiden.

Norske Tottenham-supportere er ikke vant med altfor mye jubel. Nå tror man på at det kan bli seriegull.

  • Mats Slaastad Birkelund

Det er gode tider i den hvite delen av fotball-London for tiden.

Med seieren over Manchester City søndag er Mauricio Pochettinos gutter to poeng bak serieleder Leicester.

Dermed kan man som Tottenham-supporter endelig begynne å tro på det første seriemesterskapet siden 1961. ## — Grunnen til hårfargen min

— Det å være Tottenham-supporter er grunnen til hårfargen min, sier Ivar Hoff.

Ivar Hoff

Best kjent som tidligere toppfotballspiller og -trener, samt mangeårig ekspert i TV 2. 67-åringen har vært fan av de liljehvite siden starten av 60-tallet.I Norge har Tottenham alltid stått sterkt, og tall fra 2014 viser at Spurs var det laget med fjerde flest fans i Norge, bare slått av Manchester United, Liverpool og Arsenal.

En av dem er altså Ivar Hoff. Selv om han følger mer med på spansk enn engelsk fotball, kommer han aldri til å bytte favorittlag.

— Nå går det ikke an å få noe gråere hår. Vi slår City, og så er jeg allerede engstelig foran neste kamp, sier Hoff.

- Jeg tror Arsenal tar det

Som dog er noe pessimist med tanke på gullsjansene:

— Jeg tror ikke det skjer. Jeg tør nesten ikke tenke på det. Da vil jeg heller sprette en flaske musserende hvis så skjer. Men jeg tror Arsenal tar det, sier Lillestrøm-legenden.

— Nå må du ikke "jinxe" dette, svarer Tottenham-supporter Mia Hundvin på spørsmål om det kan bli seriegull.

— Jeg velger å ikke ha troen på seriegull, så kan jeg heller bli positivt overrasket. Dette er uansett veldig langt unna den 11. plassen som er snittet siden jeg begynte å heie på Tottenham, sier Hundvin.

Det går mot en heldramatisk avslutning på denne Premier League-sesongen. Leicester har to poeng på Tottenham og Arsenal, mens Manchester City lurer like bak. Store lag som Manchester United og Chelsea er ristet av, og dermed kan Tottenham- og Leicester-fans glede/grue seg til en avslutning i toppen.

— Dette er artig for fansen. Det er der de vil være. Tottenhamfansen har alltid vært stolte, men har vært vant med å havne på midten av tabellen. Fansen har nok ment at det har vært et større potensial i klubben enn det som har vært tatt ut, sier Øyvind Leonhardsen.

- Det lukter gull

Den tidligere norske landslagsspilleren fikk 54 kamper for Tottenham mellom 1999 og 2002. Han fikk aldri oppleve noe bedre enn en 9. plass i den hvite trøya. Selv om han ikke følger med så mye nå, får han med seg at gamleklubben er på randen av noe stort.

Øyvind Leonhardsen (t.h) og Steffen Iversen spilte begge i Tottenham på starten av 2000-tallet. Her er de sammen på landslagssamling i 1998.

— Tottenham er en klubb med status, men som trenger å ta steget og få en god plassering for å vokse seg til å bli en av de virkelig store. Det som teller imot er at de mangler vinnerkultur. Det husker jeg godt da jeg kom fra Liverpool, hvor den satt i veggene. Det var noe annet i Tottenham, de har kanskje ikke den vinnerkulturen i veggene, sier "Leo", som også fikk kamper for Aston Villa og Wimbledon i løpet av sin karriere.Ja, det er ingen tvil om at det er en god mandag for Tottenham-supporterne. Flere tyr til sosiale medier for å ytre sin eufori over Harry Kane og resten av laget.

— For en kveld for en som har vært fan hele livet. Tottenham slår Manchester City og det lukter gull. Vil mirakelet endelig skje? spør Erik Solheim, tidligere miljøminister for SV, på Twitter.

- Aldri følt meg så sterk i troa

— Wow. Jeg tror ikke det jeg ser. Uhyre imponerende. I stedet for å falle sammen på 1-1 så slår de tilbake, skriver TV 2-programleder Jon Hartvig Børrestad.

Leder i Tottenhams venner, Vidar Edell, bekrefter at det er god stemning hos dem som holder med laget som ligger på andreplass i Premier League.

Christian Eriksen og Harry Kane opplever gode tider i Premier League for tiden.

— Jeg har vært supporter siden tidlig 70-tall, og fått livet avkortet ganske så mye på de traumene opp- og nedturene har ført med seg. Men jeg har aldri opplevd det bedre enn nå. Vi er som en stor, lykkelig famielie. Alle er kjempeoptimister, sier Edell.Supporternes mål var før sesongen å havne topp fire. Edell tenker tilbake til ligacupseiere i 2008 og 1999, og våger nå å tro på at hans kjære Tottenham skal stikke av med det gjeveste trofeet i England.

— Jeg har aldri følt meg så sterk i troa noen sinne. Laget er ungt, og så lenge vi beholder Pochettino kan alt skje, sier Edell.

- Hvordan vil en feiring av et eventuelt seriemesterskap se ut?

— Det tør jeg ikke tenke på. Jeg håper bare jeg står den av, sier Edell.

Les også

  1. Old Trafford får Bobby Charlton-tribune

  2. Tidligere United-stjerne snakker ut om sykdommen: - Ønsket ikke å se meg selv i speilet

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Tottenham Hotspur FC