Fotball

Ville hente Heltne Nilsen

<p>Hødds cupfinalehelter er ettertraktet. Tidligere i år ville Kjetil Rekdal hente Sivert Heltne Nilsen (21) til AaFK.</p>

Oslo 20121125.NM-fotball, cupfinale, Hødd - Tromsø. Hødds Sivert Heltne Nilsen jubler etter å ha slått Tromsø 5-3 i straffesparkkonkurransen under cupfinalen i fotball for menn på Ullevaal Stadion i Oslo søndag ettermiddag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik
Bergen 20120722.Eliteserien fotball, Brann - Aalesund, En lite fornøyd Aalesundtrener Kjetil Rekdal etter 1-2 tap i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann stadion søndag ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I begynnelsen av oktober – før cupfinalen – ga Hødd sin tillatelse til at AaFK kunne prate med Heltne Nilsen.

Daværende AaFK-trener Kjetil Rekdal var selv i kontakt med Hødds midtbaneanker for å lokke ham til Ålesund.

– Det stemmer at jeg hadde meg en prat med Kjetil Rekdal, men noe mer enn det har jeg egentlig ikke lyst til å si, sier Sivert Heltne Nilsen på telefon fra Thailand.

Hødd-direktør Andrè Nevstad bekrefter at AaFK tidligere i år sendte en henvendelse på Heltne Nilsen.

– Jeg kan bekrefte at Aalesund har vist interesse eller forhørt seg om Sivert. Men det var tilbake i tid og det har ikke vært noe kontakt i det siste, sier Nevstad.

Rekdal-prosjekt

I tillegg til AaFK-interessen, vet Sunnmørsposten at ytterligere én toppklubb i Norge har vist interesse for Sivert Heltne Nilsen.

– Det er selvfølgelig artig å høre at jeg blir lagt merke til. Jeg tar det som en kompliment som gir meg mer motivasjon til å jobbe videre, sier Heltne Nilsen.

Trolig må Hødd-spilleren sette sin lit til den ikke navngitte klubben dersom det skal bli spill i eliteserien neste år.

I AaFK var det Kjetil Rekdal som ønsket å få til en avtale med Sivert Heltne Nilsen. Han skal i utgangspunktet ha sett for seg Hødd-spilleren som en erstatter for Fredrik Carlsen, som Rekdal mente kunne ha godt av et miljøskifte ved ham som sjef.

– Som sagt er jeg ferdig i AaFK. Derfor ser jeg ikke noen grunn til å kommentere slike saker, sier Kjetil Rekdal.

I AaFK har man i lengre tid vært klar på at bare én høyreback og én spiss skal inn. Derfor ble Heltne Nilsen-prosjektet satt på vent. Med Rekdal ute av klubben er det lite trolig at noe skjer med det første.

Har ambisjoner

Sivert Heltne Nilsen er klar på at han ønsker å spille i eliteserien.

– Om det blir med Hødd, Aalesund eller noen andre gjenstår å se. Nå forholder jeg meg til at jeg er Hødd-spiller, sier Heltne Nilsen.

– Ser du på AaFK som en interessant klubb?

– AaFK er en bra klubb, men som sagt: Jeg er Hødd-spiller og forholder meg til at det skal skje mye spennende her i Hødd neste år, sier Heltne Nilsen.

Med Rekdal ute av AaFK er 21-åringen forberedt på at en avtale sitter lengre inne. Selv om det skulle bli nok ett år i 1. divisjon, fortviler ikke Hødd-spilleren av den grunn.

– Vi har gjort det bra i det siste, det er litt blest rundt klubben og vi skal ut i Europa. Hødd blir nok et bra utstillingsvindu neste år, sier Heltne Nilsen.

Han har kontrakt med Hødd ut neste år. Andrè Nevstad er klar på at Heltne Nilsen betyr mye for Hødd.

– Sivert har utviklet seg til å bli en viktig type for oss både på og utenfor abnen. Han setter høye krav til seg selv og omgivelsene, er en vinnertype og har hatt veldig god utvikling, sier Nevstad.

AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff besvarte ikke Sunnmørspostens henvendelser i går.

Les også

  1. Hødd vant cupfinalen

Les mer om

  1. Fotball 1. div