Fotball

- Så nær, men likevel så langt unna

<p>Rodolph Austin (26) var knust etter at medaljen glapp. Kampen i Ålesund kan ha vært hans siste i Brann.</p>

ÅLESUND 20111127.Aalesunds Michael Barrantes (t.v.) i duell med Rodolph Austin (t.h) under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
 • Christer Sævig
 • Jørn-arne Tomasgard

— Vi var så nær to ganger, men likevel så langt unna, sier jamaicaneren som har vært Branns klart beste spiller i år, og også en av eliteseriens beste. Han fant litt trøst i det i går, men skuffelsen syntes langt utenpå.

- Forsvinner du fra Brann nå?

— Jeg vet ikke hva som skjer, sier midtbanespilleren med ett år igjen av kontrakten. Skal Brann få penger for ham, må de selge nå. Før han signerte med Brann sommeren 2008, var han aktuell for Stoke, men den dårlige FIFA-rankingen til Jamaicas landslag stanset en overgang til Premier League. Nå er rankingen god nok for engelskmennene.

- En stor smerte

— Jeg har en stor smerte i meg nå. Jeg er veldig skuffet, og laget er skuffet. Men hvis du ser på forhåndstipsene, skal vi være fornøyd.

- Er dette din beste sesong i Brann?

- Ja, det er det. Jeg måtte ta ansvar, og det har løftet meg, sier han.

Brann har spilt to helt avgjørende kamper mot Aalesund i høst: Cupfinalen og medaljekampen i går. Austin har ikke maktet å styre spillet i noen av dem. Det er en viktig grunn til at Brann har tapt. 6. november glapp NM-tittelen på Ullevaal. I går glapp seriebronsen i snøbygene på Color Line stadion i Ålesund. På første søndag i advent endte Brann på den kjipe 4.-plassen.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Barrantes er problemet

— Barrantes er en veldig god spiller. Det er vanskelig å vite hvor han er, sier Austin om Aalesunds costaricaner som avgjorde cupfinalen og som igjen var sentral i går. Barrantes scoret også i 1-1-kampen på Stadion i sommer.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal sier til Bergens Tidende at han ikke ønsker å si så mye om hvorfor Austin ikke har fremstått på sitt beste mot laget fra jugendbyen.

— Da risikerer jeg jo å avsløre taktikken. Men klart at når to gode spillere møtes, er det ofte de nøytraliserer hverandre. I dag hadde han en slik tørn med Michael igjen. Men AaFK er ikke bare Barrantes. Vi hadde mer å spille på, sier Rekdal, og tenker i første rekke på lagets tomålsscorer, Magnus Sylling Olsen.

Statistikksenter Eliteserien:

- En fantastisk spiller

— Klart Austin brukte mye energi på å prøve å stoppe Michael. Han konsentrerte seg mye om det, sier romsdalingen.

Rekdal har likevel mye godt å si om Branns spillesentral.

- Austin er en fantastisk spiller. Det kan være tilfeldig at han ikke har lyktes mot oss. I dag møtte han jo en annen gigant også i Jason Morrison. Han er ikke enkel å slåss mot han heller.

Les også

 1. Kommentar: Listen ligger på medalje

 2. Rekdal misfornøyd med 9. plass

 3. Doddo-bloggen: En fabelaktig sesong

 4. Skarsfjord: - Kanskje vi ikke er klare for Europa

 5. Sylling Olsen toppscorer for AaFK

 6. Grorud: - Bittert å miste medaljene

 7. AaFK snøt Brann for medalje

 8. Barrantes fikk Kniksenprisen

 9. Innrømmer at forsvaret må bli bedre

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien