Fotball

Erik Nevland: - Vi er et bunnlag

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296140" target="_blank">Sogndal — Viking 0-0:</a></strong> Viking-kaptein Erik Nevland er klar på at tabellen aldri lyver.</p>

Sogndal 20110509.Vikings Erik Nevland (liggende) i duell med Sogndals Henrik Furebotn under eliteseriekampen på Fosshaugane Campus mandag kveld.Foto: Tor Yttri / Scanpix
 • Knut Skeie Solberg

— Vi har ikke vært gode nok og tabellen sier tydelig at vi er bunnlag. Og da er vi det. Det er ikke til å komme vekk i fra, sier Erik Nevland til Aftenbladet.no.

Det er ti minutter siden 0-0-kampen mot tabelljumbo Sogndal ble avblåst. I første omgang ble Erik Nevland pakket inn som enslig spiss av tre midtstoppere og et lavtliggende hjemmelag. Og kapteinen fikk lite og ingenting til.

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

- Det var vanskelige arbeidsforhold, men det visste vi om , sier Nevland.

Sæternes brøt vei

I 2. omgang gikk det imidlertid bedre. Da med Bengt Sæternes som spissmakker. Et angrepsklima Nevland trives i.

— Ja, det er klart det hjelper å ha en ved siden av deg som tar dueller og baner vei for deg. Jeg synes vi til tider spiller bra i 2. omgang. Vi skaper i alle fall flere sjanser og får litt trykk på den. Synd vi ikke får det målet vi trenger, fastslår spissen.

Bengt Sæternes, som var frisk den omgangen han spilte, samtykker med sin makker.

— Ja, jeg synes vi spiller mye bedre i 2. omgang. Da får vi til en en del kombinasjoner og klarer å heve oss. Det gjør at vi skaper flere sjanser, som vi selvsagt burde satt, sier egersunderen, som hadde Vikings største ti minutter før full tid.

Kraftspissen ble spilt gjennom i lufta alene med keeper. Men fra fem meters hold flikket Sæternes ballen like over mål.

- Huff, ja. Den skulle jeg satt. Jeg ser tidlig at jeg kommer til å få et innlegg og tenker kanskje litt for mye i avslutningsøyeblikket. Kommer keeper ut? Skal jeg skyte lavt eller høyt? Akkurat slik jeg ikke bør tenke. Det var synd den ikke gikk i mål. Det hadde vi trengt , fastslår Sæternes.

Og har helt rett. For etter seks serierunder ligger Viking tredje sist på tabellen med fem poeng etter seks kamper spilt.

 1. Les også

  HP-BLOGG: Syltynn saft

 2. Les også

  Målløst og sjanseløst i Saftbygda

 3. Les også

  Sogndal-Halvorsen: - Skapte nok til å vinne

 4. Les også

  Et gufs fra fjoråret, Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien