Fotball

- Det måtte ende slik

<p><strong>KOMMENTAR:</strong> Kjetil Rekdal varte i over fire år i AaFK, bare det er nærmest sensasjonelt. Men at han fikk sparken i går kom slett ikke overraskende.</p>

Tromsø 20120930. Eliteserien fotball, Aalesunds trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Aalesund på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 1-0.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

For den måten Rekdal gikk ut mot sin egen klubb og klubbens øverste ledelse på den siste måneden, måtte få konsekvenser.

AaFK-ledelsen holdt seg overraskende nok stille, og sa gang på gang at de ville avvente spiller-evalueringen av trenerne før de ville uttale seg.

Sunnmørsposten hørte rykter om at et stort flertall av spillerne ikke var fornøyd med hovedtreneren. Og at dette kom klart fram i den skriftlige evalueringen som 24 spillere leverte inn — anonymt.

Kjetil Rekdal er en hard negl å bryne seg på. Han er ufattelig bestemt og sta, og går ikke på akkord med noe eller noen. Det er hans veg, eller ingen veg.

Sliter

At han sliter på sine omgivelser er hevet over enhver tvil, og vi som har hatt daglig kontakt med AaFK-miljøet har merket det svært godt. Rekdal og AaFKs sterke mann, klubbdirektør Henrik Hoff, har fått et stadig mer anstrengt forhold til hverandre.

Til slutt sprakk det for Rekdal, mens Hoff har valgt å tie.

Sunnmørsposten vet at både spillere og ledere har reagert på den manglende variasjonen på treningene. Lite spesifikk trening for enkeltspillere, det er ikke ofte vi har sett eksempelvis spissene som får spesialtrening foran kassa. Eller at kantspillerne har fått øve seg i å slå «hundre» innlegg. Eller at forsvaret blir drillet i skyving, støting og de andre defensive oppgavene sine.

Hverdagen

Og etter det vi har grunn til å tro, er det treningshverdagen spillerne har reagert mest negativt på. Kjetil Rekdal som motivator og kampleder er «first class» - kanskje han hadde passet aller best som landslagstrener?

Men resultatene til Rekdal i AaFK kan ingen ta fra ham. Han kom til klubben høsten 2008, da lå klubben under nedrykksstreken. Han berget eliteseriekontrakten, og året etter første han AaFK til cupgull. Som ble gjentatt i 2011. Og AaFK har holdt seg på trygg side av nedrykksstreken hele vegen.

Utilpass

Men særlig i år har Kjetil virket rastløs, ofte utilpass. Han har slett ikke vært fornøyd med den støtte han har fått fra ledelsen. Og det inkluderer både Henrik Hoff og ÅFAS-leder Bjarne Haagensen. Haagensen var tidligere en varm beundrer og talsmann for Rekdal, den beundringen har gitt seg i løpet av årets sesong. Det har mer blitt et hund og katt-forhold mellom Rekdal og Hoff/Haagensen.

Noen måtte gå, og i slike saker er det alltid treneren som må trekke det korteste strået. Trøsten er at han får med seg 900.000 kroner i sluttkompensasjon.

En trist slutt for alle parter – men det var nødvendig.

 1. Les også

  &ndash; Vi vil ikke forhaste oss

 2. Les også

  Supportere raser over Rekdal-sparkingen

 3. Les også

  Full enighet om å sparke Rekdal

 4. Les også

  Kjetil Rekdal fikk sparken i Aalesund

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5