Andresen rasende etter Vålerengas cupflause

<p>— Vi ble dømt ut av cupen, mener manageren.</p>

Sandefjord, Norway 20120620.VIF-trener Martin Andresen under NM kampen i fotball mellom Sandefjord og Vålerenga på Komplett arena i Sandefjord onsdag kveld. Kampen endte 3-1.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sandefjord-Vålerenga 3-1(e.e.o.)

SANDEFJORD (aftenposten.no): — Vi ble dømt ut av cupen, svarer Martin Andresen på Aftenposten.nos spørsmål om en forklaring på cup-exiten.

Bakteppet er dommerens avgjørelse om å sende Martin Pusic i dusjen med to gule kort allerede etter 42 minutter, og at han ikke blåste straffe da Marcus Pedersen gikk i bakken inne i 16-meteren sekunder før slutt.

- Det er en grusom utvisning og det er klart den blir avgjørende, sier en tydelig frustrert Andresen.

Pusic fikk først et gult kort for å ha dratt en Sandefjord-spiller i trøya og hindret et angrep. Noen minutter senere fikk han sitt andre for dagen da han mistet kontrollen på ballen og feide ned Tijan Jaiteh i forsøket på å vinne den igjen.

— Martin lager to frispark og får to gule kort. Å gi rødt på den taklingen der er helt forferdelig, mener Andresen.

Beklager overfor fansen

Pusic hadde knapt rukket å smelle igjen garderobedøren bak seg før gjestene havnet i mer trøbbel. Unggutten Nicolai Næss mistet oversikten et kort sekund og endte opp med å legge Cato Hansen i bakken inne i feltet. For å gjøre det ekstra ille for Vålerenga gikk Alexander Gabrielsens straffespark i tverrliggeren, ned i ryggen på Lars Hirschfeld og i mål.

Vålerenga kastet innpå Marcus Pedersen og midtveis i andre omgang ga det resultat da spissen headet inn 1-1. Sekunder før full tid jaget nederlandsproffen et gjennomspill og fikk tåa på ballen like foran keeper Iven Austbø. Dommeren mente derimot at Pedersen hjalp til vel mye da han gikk i bakken og dømte utspill fra mål.

- Marcus blir meid ned og at ikke vi får straffe er helt forferdelig. Det er mulig vi blir satt opp med dommere fra lavere divisjoner. Ikke vet jeg hvor han dømmer til vanlig. Men vi ble i hvert fall dømt ut av cupen, gjentok Andresen.

Til supporterne hadde han også følgende melding:

— Vi legger oss flate og beklager at vi er ute av cupen. Vi er kjempeskuffa, men nå er det bare en ting å gjøre og det er å vinne alt i serien.

Kan gå hele veien

I ekstraomgangene var det slutt på krefter hos Vålerenga og dermed kunne Jo Sondre Aas og Martin Brekke til slutt sikre en fortjent 3-1-seier.

— Helt strålende. Det var deilig, sier trener Arne Sandstø.

- Hvor langt kan dette gå?

— Det er det ingen grenser for. Med det nivået vi viser i første omgang i dag, så kan det gå hele veien. Det er ikke mange lag i Norge som er bedre enn Vålerenga, sier Sandstø.