Etter fire strake seirer, kollapset Fløy mot bunnlag

Fløy var forhåndsfavoritter, men fikk seg en skikkelig smell i andre omgang. På drøyt ti minutter scoret Brattvåg fire mål.

Henrik Andersen og Fløy hang godt med i 75 minutter, men sprakk totalt på slutten.

Fløy-Brattvåg 1–5 (0–1)

Flekkerøy: Fløy sto med fire seiere på de siste fem kampene, mens Brattvåg hadde fem strake tap. 2. divisjon avdeling 2 er jevn, og kampen ble langt mer spennende enn form og tabell skulle tilsi. Fløy måtte klare seg uten flere spillere. Christoffer Myhre, Lasse Sigurdsen, Dardan Dreshaj og Jakob Toft var alle utilgjengelige til søndagens kamp.

Tøffe tak

Oppgjøret startet svært intensivt og Brattvåg fikk attpåtil to gule kort før ti minutter var passert. Det burde også Fløy-kaptein Norheim, som var tilbake fra suspensjon, fått etter en tøff takling. Kampen åpnet i høyt tempo og etter ti minutter lå den første ballen i nettet. Willy Zamble jaget en lang ball, vippet ballen forbi en Fløy-spiller og avsluttet hardt i korthjørnet bak Andreas Hoppestad.

Selv om det var en godt besøkt gudstjeneste i hallen ved Arkicon Arna like før kampstart, valgte de fleste å ta turen hjem i regnværet. De som var til stede fikk se et hjemmelag som slet i startfasen, med store strekk i laget. Ballen gikk raskt i det våte gresset. Det passet et ballbesittende Brattvåg-lag bra. Håkon Leine var også nære på å øke ledelsen, men Fløy slapp med skrekken.

Headet i stolpen

Fløy kjempet seg etter hvert med og kom til innleggs- og dødballmuligheter. Magnus Hallandvik slo en presis corner på bakre stolpe som Johan Naglestad headet i stolpen fra skrått hold. Før pause klarte likevel ikke hjemmelaget å true Brattvåg, som vant de fleste duellene på egen halvdel. Willy Zamble kunne scoret sitt andre, men Andreas Hoppestad gjorde en god redning i nærmeste hjørne. Hallandvik forsøkte seg også etter et innlegg fra Wichne, men avslutning gikk like utenfor nærmeste stolpe. Omgangen ble egentlig en stillingskrig etter ledermålet og gjestene gikk til pause med 0–1.

Utlikningen

Fløy må ha brukt pausen godt, for de gikk rett i angrep etter hvilen og fikk presset Brattvåg bakover. Norheim ble flyttet opp et hakk, som gjorde at hjemmelaget vant flere dueller høyt i banen. Omar Markovic tok med seg ballen helt fra egen halvdel og etter et strålende raid ble ballen lagt inn foran mål. Midt foran mål dukket Magnus Hallandvik opp og styrte ballen, via en forsvarsspiller, og i det lengste hjørnet.

Snaut ti minutter seinere ble et frispark styrt i mål av Brattvåg-kaptein Hugues Wembangomo, men scoringen ble annullert for offside. Som i den første, var det høy intensitet og mange tøffe dueller. Begge lags kapteiner fikk hver sin leksjon fra dommer Haaversen. Løpssterke Sebastian Fredriksen og Torje Wichne var aktive på kantene. Fredriksen forsøkte seg midtveis i andre omgang med et skudd fra 20 meter, som keeper reddet greit.

Snytt for straffe

Kvarteret før slutt ble muligens hjemmelaget snytt for et straffespark. Tony Vo fyrte av fra distanse. På god vei mot mål gikk ballen rett i armen på gjestenes Mujcic. Hånda sto 90 grader ut fra kroppen, men spillet ble vinket videre. Akkurat da Fløy så ut til å feste grepet, fikk de et mål imot. For like etter straffesituasjonen gikk i stedet Brattvåg i ledelsen. Håkon Leine fikk stå overraskende alene like innenfor 16-meteren. Det straffet seg, for Leine bredsidet ballen enkelt i mål.

– Jeg vet ikke om det var straffe. Jeg forventet at det skulle bli tøft, for Brattvåg har gjort det bra i cupen, men det ble selvfølgelig verre enn forventet, selv om kampen var langt jevnere enn resultatet tilsier. Brattvåg var veldig effektive og straffet oss hardt, sier Fløys trener, Nikola Trajkovic.

Raknet totalt

Scoringen gjorde at Fløy måtte satse mer. Det var Brattvåg nær ved å utnytte og et skudd fra 20 meter ble så vidt reddet av Hoppestad i Fløy-målet. Men gjestene skulle få uttelling. Fløy-forsvaret var vidåpent for innbytter Sondre Beite, som vippet ballen over Hoppestad og økte til 1–3.

Hjemmelaget kollapset totalt etter 1–3. Hoppestad måtte gi retur på et skudd fra Beite, og Håkon Leine satte inn 1–4. Fem minutter seinere scoret innbytter Beite sitt andre mål og fastsatte sluttresultatet til 1–5. Et svært tøft resultat dagen etter Fløy-mila.

– Min mening er at det er bedre å tape 1–5 i én kamp, enn å tape fem kamper på rad 1–0. Vi skal alltid prøve å vinne og da kan det gå som i dag, sier Nikola Trajkovic.

Fløy står dermed bare med en hjemmeseier denne sesongen, mens de har tre seiere på bortebane.

– Det har med å gjøre at vi får mer press på hjemmebane og er ofte favoritter. Vi klarer ikke å kontrollere kampen like bra på hjemmebane. Det passer oss også bedre å spille borte, men vi er på vei og har utviklet oss i løpet av sesongen, selv om vi taper stort i dag, sier Trajkovic, som kanskje fant en trøst i at Serbia slo Costa Rica i deres første VM-kamp.

Avdelingen er svært jevn, og på tross av stortapet har Fløy fremdeles kontakt med tetlagene. Neste helg venter Markus Naglestads Hødd på bortebane.